Firma Perlombongan Crypto Giga Watt Mengisytiharkan Bankrap Berjuta-juta Dollar

93

Syarikat perlombongan bitcoin berasaskan di A.S. Giga Watt , hari ini telah mengisytiharkan muflis dengan berjuta-juta lagi yang masih terhutang kepada pemiutang.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Firma itu memfailkan kebankrapan Bab 11 di mahkamah di Daerah Timur Washington pada hari Isnin, mendedahkan bahawa ia masih berhutang kepada 20 kredit terbesar tanpa jaminan hampir $ 7 juta dalam dokumen mahkamah.

Pemiutang termasuk penyedia utiliti di pangkalan Douglas County, mempunyai tuntutan lebih daripada $ 310,000, dan pembekal elektrik Neppel Electric, yang berhutang hampir setengah juta dolar

.

Giga Watt menganggarkan aset bernilai kurang daripada $ 50,000, manakala anggaran liabiliti berada dalam lingkungan $ 10-50 juta, menurut dokumen mahkamah.

“Perbadanan itu tidak cekap dan tidak dapat membayar hutangnya apabila perlu,”

Giga Watt diasaskan oleh pelombongan Bitcoin Dave Carlson dengan rancangan untuk membuka industri kepada pelombong skala kecil dengan mewujudkan perlombongan yang disesuaikan bersama dengan bekalan elektrik yang murah dan stabil serta penyelenggaraan sepanjang masa di sebuah kemudahan di pusat Washington .

Sebagai sebahagian daripada rancangan untuk membolehkan para pelabur membeli kepentingan dalam perkhidmatan syarikat, ia mengadakan penawaran duit syiling permulaan (ICO) pada bulan Mei 2017 yang mengutip kira-kira $ 22 juta dalam bentuk cryptocurrency pada masa itu.

Walau bagaimanapun, Januari ini, sekumpulan plaintif menyaman Giga Watt kerana didakwa menjalankan tawaran sekuriti tidak berdaftar. Plaintif mencari pulangan pelaburan mereka kerana firma itu tidak memenuhi tarikh akhir pembinaan dan kemudian diduga tidak menghormati janji untuk memulangkan modal mereka

.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!