Foxconn Keluarkan Telefon Kripto Ultra-Selamat

151

Butiran Muncul Tentang Foxconn Mengeluarkan Telefon Kripto Dengan Ciri Keselamatan

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Peminat Bitcoin bergembira. Butiran teknikal telah muncul mengenai Sirin Finney, peranti mudah alih ultra yang menjanjikan untuk menjaga transaksi mata wang kripto anda secara peribadi. Telefon ini akan menampilkan dompet penyimpanan sejuk tertanam, dan akan dibina oleh syarikat yang sama yang membuat iPhone.

Elemen Keselematan

Sirin Labs telah mengeluarkan spesifikasi untuk telefon pintar penyimpanan kripto “ultra-selamat” yang dijangka memasuki pasaran pada akhir tahun ini. Syarikat itu, yang menjana $157.8 juta dalam Innitial Coin Offering (ICO) tahun lepas, dipromosikan oleh superstar bola sepak Leo Messi.

Foxconn International Holding (FIH) akan mengeluarkan peranti Finny dengan kemudahannya, mengetuai reka bentuk dan pembuatan telefon asalnya, sementara Sirin akan memimpin pembangunan perkakasan dompet penyimpanan sejuk dan sistem operasi khusus. Platform ini akan didasarkan pada Qualcomm Snapdragon 845 dengan memori simpanan 128GB, RAM 6GB dan Android 8.1. Ia akan menampilkan kamera utama 12MPx dan kamera selfie 8MPx dan sensor cap jari “ultra-selamat”.

Dompet penyimpanan sejuk tertanam, yang dikatakan menyokong mata wang kripto dan token utama, akan didasarkan pada unsur perkakasan yang selamat. Para pemaju menjelaskan kepada news.bitcoin.com, ini bermakna bahawa “dompet tidak berhubung langsung dengan telefon baik dari segi jaringan, elektrik dan segala-galanya. Apabila anda ingin membuat urus niaga, dompet mula ‘dipanaskan’ dengan bekalan elektrik yang mencukupi untuk transaksi dan kemudian ‘disejukkan’ semula. Unsur keselamatan keseluruhan terpisah dari chipset utama.”

Seni Yang Terkini

Foxconn (TWSE: 2317) adalah pengeluar kontrak elektronik terbesar di dunia dan majikan sektor swasta terbesar di China. Ia paling terkenal di Barat bagi menghasilkan iPhone dan iPad Apple dan ia mengeluarkan peranti lain termasuk Amazon Kindle, 3DS Nintendo dan Wii U, PlayStation 4 Sony, dan Microsoft Xbox One.

Zvika Landau, Ketua Pegawai Eksekutif Sirin Labs, mengulas: “Pasukan kami telah berusaha bersungguh-sungguh untuk memastikan bahawa telefon pintar blok pertama ini adalah canggih dari semua aspek teknikal. Kerjasama kami dengan FIH memastikan bahawa kami akan menawarkan reka bentuk terkini dengan senibina peranti yang akan membolehkan pengalaman blockchain yang selamat dan mesra pengguna sebenar.

Kembali pada bulan Mac tahun ini, pembuat telefon pintar China Huawei dikhabarkan sedang berbincang serius dengan Sirin Labs mengenai peranti itu. Dan mengikut syarikat itu, pra tempahan untuk telefon sudah lebih daripada 25,000.

Ini adalah siaran akhbar yang dibayar. Pembaca harus melakukan usaha sewajarnya sebelum mengambil apa-apa tindakan berkenaan promosi syarikat atau mana-mana afiliasi atau perkhidmatannya. Bitcoin.com tidak bertanggungjawab, secara langsung atau tidak langsung, untuk apa-apa kerosakan atau kerugian yang disebabkan atau yang dikatakan disebabkan oleh atau berkaitan dengan penggunaan atau pergantungan kepada apa-apa kandungan, barang atau perkhidmatan yang disebutkan dalam siaran akhbar ini.

 

 

[ sumber: Bitcoin News, tarikh 9 Mei, di tulis oleh Avi Mizrahi ]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!