FreeTon Lancar Pertandingan Komuniti

4

Free TON, rangkaian blockchain desentralisasi yang berasal dari blockchain TON Telegram, melancarkan pertandingan komuniti pertama untuk memperkuat rangkaiannya. Mulai hari Isnin, pengguna, pembangun dan pengesah dijemput untuk mengambil bahagian dalam tiga pertandingan berasingan, dengan TON Percuma merancang untuk mengedarkan ribuan TON Kristal, atau Ton, sebagai hadiah.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Pada hari Isnin, Komuniti TON Percuma memperkenalkan secara rasmi cadangan untuk pertandingan komuniti pertama di forum Free TON. Setiap peraduan bertujuan untuk mengagihkan sekurang-kurangnya 50,000 Ton di antara pemenang, peserta dan juri. Ketiga-tiga peraduan dijangka ditutup pada 25 Mei.

https://freeton.org/main

Peraduan FreeTON adalah satu-satunya cara untuk menerima Kristal TON buat masa ini
Kumpulan pertama peraduan FreeTON terdiri daripada pertandingan yang berfokus kepada pemaju pada pemilihan suara majoriti – juga dikenali sebagai sistem SMV, pertandingan DevOps-tools dan pertandingan Airdrop-mekanik. Walaupun peraduan SMV dan DevOps dirancang untuk pembangun dan pengesah, pertandingan airdrop-mekanik terbuka untuk sesiapa sahaja yang ingin turut serta.

Komuniti FreeTON menjelaskan bahawa peraduan FreeTON adalah satu-satunya cara untuk menerima Kristal TON buat masa ini, yang bermaksud bahawa Ton hanya dapat diedarkan di antara mereka yang telah menyumbang ke rangkaian. Misi peraduan ini adalah untuk “mengedarkan token dengan cara meritokratik,” kata Free TON, dengan menyatakan bahawa masyarakat merancang untuk melakukan lebih banyak pertandingan setiap minggu.

Seperti yang dilaporkan, terdapat lebih dari lima bilion token TON Crystal, dengan 85% daripadanya direncanakan untuk diedarkan kepada rakan dan pengguna FreeTON dan 10% akan diberikan kepada pembangun. Selebihnya 5% terikat untuk validator komuniti.

FreeTON masih berharap rakyat A.S. dapat mengambil bahagian satu hari
Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, orang dari Amerika Syarikat pada masa ini tidak dapat mengambil bahagian dalam rangkaian. Penerangan FreeTON untuk pertandingan mekanik airdrop berbunyi:

“Sesiapa sahaja boleh mengambil bahagian, tetapi FreeTON tidak dapat mengedarkan Ton kepada warganegara AS atau entiti AS.”

Nampaknya, orang A.S. tidak dijemput untuk mengambil bahagian dalam Blockchain FreeTON di tengah-tengah kebimbangan peraturan yang ada mengenai blockchain induk TON. Selasa lalu, Ketua Pegawai Eksekutif Telegram Pavel Durov secara rasmi menghentikan penglibatan Telegram dalam token TON dan Gram, dengan alasan mahkamah A.S. yang melarang Telegram menyebarkan tokennya di mana sahaja di dunia.

Walaupun keadaan peraturan yang rumit, Komuniti FreeTON masih berharap bahawa entiti A.S. akan menjadi sebahagian daripada rangkaian suatu hari nanti. “Ketika kita berkembang untuk mencapai desentralisasi penuh, semua halangan tersebut akan dihapus secara semulajadi,” kata masyarakat pada pelancaran Free TON pada 7 Mei.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!