Fujitsu Baru Selesai Ujian Blockchain Untuk Tenaga Elektrik

116

Firma IT Jepun Fujitsu telah berjaya menguji penyelesaian berasaskan blokchain untuk menangani ketidakcekapan dalam pengurusan surplus elektrik, syarikat itu mengesahkan dalam siaran akhbar pada 29 Januari.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Fujitsu, yang bekerjasama dengan syarikat pengedaran tenaga tempatan, ENERES, menggunakan pelan blokchain untuk meningkatkan kadar kejayaan perkongsian kuasa, yang ditadbir melalui satu proses yang dikenali sebagai Respon Permintaan (DR).

Perjanjian antara syarikat dan pengguna utiliti, DR bertujuan untuk menjangka tempoh permintaan puncak dengan memastikan lebihan kuasa tersedia untuk mereka yang memerlukannya.

Teknologi semasa yang terlibat menjadikan DR sebagai mekanisme yang tidak cekap, kata Fujitsu, sesuatu yang menghalangnya.

“Fujitsu kini telah merangka sebuah sistem di mana pengguna elektrik dapat dengan cekap bertukar di antara mereka lebih banyak surplus elektrik yang dihasilkan melalui penjanaan elektrik atau penjimatan tenaga mereka sendiri,”

“Hasilnya ialah kira-kira peningkatan 40% kepada kadar kejayaan DR.”

Syarikat berharap kecekapan yang lebih baik akan memberi inspirasi kepada lebih ramai pengguna untuk mendaftar DR.

Langkah itu bukan merupakan usaha pertama ke dalam blockchain untuk Fujitsu, yang melancarkan skema kesetiaan berasaskan blokchain untuk sektor runcit pada bulan Jun tahun lepas, diikuti dengan rancangan infrastruktur penyelesaian untuk sembilan bank Jepun pada bulan Oktober.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!