Gabenor Puerto Rico Positif Terhadap Nilai Blokchain

94

Peminat mata wang kripto telah berkumpul ke Puerto Rico, tertarik dengan peruntukan yang mengecualikan pendatang baru di pulau itu daripada membayar cukai atas keuntungan modal mereka.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

“Mata wang kripto adalah jenis aplikasi itu – Saya prihatin dengan beberapa laporan yang telah berlaku di sana mengenai bagaimana ia digunakan, “kata Gov. Ricardo Rossello dalam temu bual dengan CNBC. “Jadi, pada pandangan saya, masih banyak kerja yang perlu dilakukan dan memberi penjelasan bahawa ianya tidak digunakan untuk pengubahan wang haram atau tidak digunakan untuk kawasan lain.”

Namun, dia lebih yakin tentang prospek blockchain, sesuatu yang dia sebut sebagai “teknologi fenomenal” dan “penukar permainan”.

“Kami benar-benar, sekurang-kurangnya pentadbiran saya, ingin memanfaatkan komponen blockchain itu kerana ia mempunyai komponen transformatif dan mengganggu untuk perniagaan dan kerajaan,” kata Rossello.

Puerto Rico sedang memikat usahawan dan pelabur kripto berterima kasih kepada pengecualian dalam Kod Hasil Dalam Negeri, yang dipanggil Akta 22, yang membenarkan bukan penduduk Puerto Rico tidak membayar cukai atas keuntungan modal jangka panjang mereka.

Puerto Rico dikenali sebagai “tempat yang paling mesra di Amerika Syarikat untuk usahawan, pelabur dan pembekal perkhidmatan di arena mata wang kripto dan blockchain,” menurut penerangan persidangan yang disebut “Puerto Crypto,” yang berlangsung bulan depan.

Persidangan 2½ hari itu bekerjasama dengan Jabatan Pembangunan Ekonomi Puerto Rico dan pejabat gabenor. Rossello dijangka akan bercakap pada majlis tersebut.

Sumber: CNBC

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!