Gabungan Syarikat Crypto “Melobi” Kerajaan U.S

154

Selepas percubaan 5 crypto utama untuk diluluskan SEC gagal, Ripple kini mula mengetuai kumpulan pemula crypto untuk melobi penggubal undang-undang dan pengawal selia kewangan di D.C untuk menyokong inovasi crypto dan blockchain.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Gabungan syarikat kripto yang berpangkalan di San Francisco berupaya membayar Klein / Johnson Group, kumpulan lobi kedua-dua pihak untuk membantu komuniti kripto dan blockchain menyampaikan kepada pengawal selia bahawa industri memerlukan sokongan daripada kerajaan.

Kumpulan baru, yang dikenali sebagai Internet Coalition Value Securing America, bertujuan untuk melembutkan pendirian kerajaan demi menggalakkan inovasi dan persaingan sokongan dalam ekosistem pasaran crypto global.

Gabungan bersama dengan kumpulan lobi ini, akan menimbulkan isu-isu dengan Kongres, serta Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC), Internal Revenue Service (IRS), dan agensi lain yang mempunyai hubungan dengan cryptocurrency.

Menurut perjanjian awal, kumpulan lobi fintech Klein / Johnson dilaporkan akan menerima sekitar $ 25,000 sebulan dan 10,000 Ripple (XRP) dari gabungan itu. Syarikat itu merancang untuk menukar cryptocurrency kepada dolar pada masa pembayaran ke atas bentuk lobi persekutuan.

Bersama Ripple, serta RippleWorks, gabungan itu juga akan menampilkan syarikat pembayaran digital Coil, syarikat pelaburan crypto Yaka, dan PolySign, permulaan yang ditetapkan untuk melancarkan lobi crypto.

Akitiviti melobi syarikat meningkatan perhatian Kongres dan agensi lain seperti SEC terhadap cryptocurrency. Semalam, sekumpulan penggubal undang-undang Kongres menghantar surat kepada SEC, menggesa pengawal selia untuk memberikan lebih kejelasan mengenai kriptografi. Khususnya, penggubal undang-undang telah dilaporkan meminta SEC untuk mengesahkan sama ada token digital boleh dikenalpasti sebagai sekuriti atau tidak.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!