George Soros Rancang Dagangkan Dana Mata Wang Kripto Seperti Bitcoin

90

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Bloomberg melaporkan di mana nilai dana lindung  George Soros bernilai $26 bilion merancang untuk memperdagangkan mata wang kripto, beberapa bulan selepas pelabur jutawan mengatakan mata wang virtual sebagai “floating“.

Adam Fisher, yang menyelia makro melabur di Pengurusan Dana Soros yang berpangkalan di New York, mendapat kelulusan dalaman untuk melabur aset digital dalam beberapa bulan kebelakangan ini meskipun belum membuat taruhan, kata laporan tersebut.

Jutawan Warren Buffett dan Jamie Dimon dari JPMorgan mengatakan mereka tidak akan melabur dalam mata wang kripto, sementara bank Wall Street Morgan Stanley dan Goldman Sachs telah terbuka untuk memulakan niaga akan datang dalam bitcoin.

Dalam ucapan di Forum Ekonomi Dunia di Davos, Switzerland, pada bulan Januari Soros menyifatkan mata wang kripto adalah “floating“ biasa. Bagaimanapun, beliau berkata teknologi blockchain yang mendasari mata wang kripto boleh digunakan untuk “kegunaan positif.”

Tahun lalu, dana lindung nilai Soros mengambil pegangan 8.99 peratus dalam Overstock.com Inc untuk menjadi pemegang saham ketiga terbesar di peruncit dalam talian. Saham syarikat melonjak apabila unitnya memegang tawaran coin pada permulaan awal.

 

Sumber: Newsweek

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!