Syarikat BP Energy Uji Implikasi Blockchain

110

Syarikat BP Energy akan mempertimbangkan perkongsian dengan blockchain startup yang melakukan initial coin offerings (ICO), dan token itu juga diuji secara dalaman, kata seorang eksekutif rabu lepas.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Bercakap di Blockchain Expo di London, pengarah teknologi untuk organisasi inovasi digital BP, Julian Gray menyuarakan satu tema yang sama: non-financial enterprises mungkin lebih terbuka untuk membuka peluang inovasi yang menjadi rakan niaga kewangan mereka.

Gray berkata:

“Kami belum melakukan apa-apa lagi dengan blockchain tetapi tidak bermakna kami tidak akan membuktikan konsep menggunakan token dalam implikasi, memindahkan nilai.”

Di dalam BP Energy beliau berkata, terdapat banyak pendidikan yang perlu dilakukan. Dahulunya yang dikenali sebagai British Petroleum, menyedari bahawa blockchain dalam konsep terbuka, bukan sekadar “hacker territory.

Gray berkata walaupun jabatan inovasinya sendiri dibiayai dengan teguh, beliau terbuka untuk bekerja dengan orang lain yang telah menggunakan laluan ICO.

Walaupun industri perkhidmatan kewangan telah menunjukkan banyak tentangan terhadap apa saja yang berkaitan dengan ICO atau blockchain, itu tidak berlaku di dunia perusahaan yang lebih luas, kata Cohen, di mana dia mendapati para peniaga besar lebih suka dengan laluan token untuk membiayai inovasi.

Grey menambah,

“Teknologi ini sudah keluar dari pintu dan ia jelas akan berlaku di suatu tempat dan pada satu ketika kita akan berinteraksi dengannya.”

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!