Giliran Cardano Berjaya Mendaki

256

Harga Cardano (ADA) meningkat dari $ 0.074 menjadi $ 0.137, lebih dari 85% dalam masa kurang dari dua minggu. Ia mengatasi Bitcoin SV (BSV) untuk menjadi cryptocurrency keenam terbesar dengan permodalan pasaran.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Tiga faktor mungkin menyebabkan peningkatan ADA yang sengit dalam beberapa minggu terakhir. Pemangkin berpotensi adalah peningkatan Shelley baru, struktur pasaran yang baik dan pertumbuhan pesat pasaran kewangan terdesentralisasi (DeFi).

Mengapa peningkatan Shelley sangat penting untuk Cardano, dan akhirnya harga ADA
Pada 1 Julai, nod yang dilengkapi dengan komponen peningkatan Shelley dikerahkan ke mainnet. Menjelang akhir bulan, pada 29 Julai, perubahan akan dilaksanakan di rangkaian Cardano melalui garpu keras.

Peningkatan Shelley yang baru telah memberi kesan yang besar pada harga ADA kerana sistemnya yang semakin meningkat. Cardano adalah rangkaian bukti-kepentingan, yang bermaksud tidak ada penambang. Pengguna, yang menjalankan nod, mengekalkan rangkaian dengan meletakkan ADA. Sebagai balasannya, pengguna mendapat manfaat daripada sistem ganjaran Cardano.

Peta jalan Cardano Shelley berbunyi:

“Shelley juga akan melihat pengenalan skim perwakilan dan insentif, sistem penghargaan untuk mendorong kumpulan kepentingan dan adopsi masyarakat. Sebagai rangkaian bukti-kepentingan, pengguna mempertaruhkan ADA mereka untuk berpartisipasi dalam rangkaian. “

Peta jalan itu juga menyatakan bahawa menjelang peningkatan Shelley, Cardano dijangka akan lebih terdesentralisasi dengan lebih dari 1,000 kumpulan saham. Ia menambah:

“Menjelang akhir era Shelley, kami menjangkakan Cardano akan 50-100 kali lebih terdesentralisasi daripada rangkaian blockchain besar lainnya, dengan skema insentif yang dirancang untuk mencapai keseimbangan sekitar 1.000 kumpulan saham.”

Permintaan ADA yang semakin meningkat berpunca daripada pelabur yang mencari sistem ganjaran di bawah peningkatan baru Cardano yang menarik.

Penembusan di atas tahap rintangan bertahun-tahun
Sejak Ogos 2018, tahap $ 0.107 telah bertindak sebagai tahap rintangan multi-tahun yang kuat untuk ADA. Setiap percubaan untuk pulih melampauinya pada bulan September 2018 dan Jun 2019 disertai dengan penjualan yang sengit.

Kali terakhir ADA hampir menguji tahap $ 0.107 adalah pada minggu pertama bulan Mac, tepat sebelum Bitcoin jatuh ke bawah $ 4.000. Dalam masa tiga minggu, harga ADA turun 71% dari puncak tempatan.

Kenaikan harga ADA baru-baru ini menandakan penembusan pertama tahap rintangan kritikal sejak 2018. Struktur pasaran ADA yang menguntungkan dan kekurangan tahap rintangan yang jelas di atas $ 0.17 mungkin menarik perhatian peniaga.

Pertumbuhan pasaran DeFi
Pasaran DeFi di Ethereum meletup, melebihi nilai total $ 2 bilion yang terkunci di semua protokol DeFi. Dalam tweet baru-baru ini, pengasas Cardano Charles Hoskinson mengisyaratkan bahawa Cardano tidak lama lagi dapat menjadi pemain utama di ruang DeFi.

Sebagai rangkaian blockchain bukti-kepentingan, rangkaian blockchain Cardano cukup efisien dari segi struktur untuk menangani aplikasi DeFi berskala besar.

Sekiranya Cardano berkembang menjadi tulang belakang ruang DeFi, ia mungkin memberikan peluang pertumbuhan baru untuk rangkaian blockchain dalam jangka masa sederhana.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!