Giliran Cryptopia Di Hack Besar-Besaran

59

Exchange cryptocurrency yang berasas di New Zealand – Cryptopia telah di offline atas sebab dikatakan hack besaran

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Pertukaran itu mengumumkan berita di Twitter pagi ini, menyatakan bahawa ia “mengalami pelanggaran keselamatan yang mengakibatkan kerugian besar.”

Belum ada maklumat yang diberikan mengenai nilai kerugian, token dan mata wang yang terjejas atau sebarang langkah untuk mengembalikan duit pengguna.

Laman web pertukaran, termasuk sokongan dan halaman blog, kini berada di luar talian, dengan notis yang menyatakan: “Cryptopia sedang dalam mod penyelenggaraan tidak berjadual. Kami akan kembali tidak lama lagi. ”

Sementara itu, tweet daripada Whale Alert pada hari Sabtu menunjukkan bahawa token 19,391 ether (ETH) bernilai hampir $ 2.44 juta dan sekitar 48 juta sentraliti (CENNZ) token bernilai kira-kira $ 1.18 juta dipindahkan dari Cryptopia kepada dompet tidak diketahui pada 13 Januari. adakah dana tersebut digerakkan oleh penggodam atau oleh bursa.

Cryptopia menyebut dalam tweetnya bahawa ia telah memberitahu dan melibatkan agensi-agensi kerajaan yang berkaitan, termasuk polis New Zealand dan Unit Jenayah Teknikal Tinggi, yang “bersama-sama dan secara aktif menyiasat perkara itu sebagai jenayah utama. ”

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!