Google memadam Aplikasi Crypto Malware Yang Mensasarkan pengguna Blockchain.com & MyEtherWallet

238

Sambungan penyemak imbas Google Chrome yang menipu pengguna untuk mengambil bahagian dalam penipuan palsu dari pertukaran cryptocurrency Huobi mendakwa lebih 200 mangsa.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Pelanjutan untuk penyemak imbas web Chrome, dengan nama NoCoin, memperoleh 230 muat turun sebelum Google memadamkannya, menurut Harry Denley, yang menjalankan pangkalan data penipuan cryptocurrency EtherscamDB.

Denley menyatakan bahawa penggodam telah sengaja menyamar sebagai “malicious extension” berniat jahat untuk kelihatan seperti alat yang melindungi pengguna dari malware cryptocurrency atau cryptojacking.

“Dari awal, ia kelihatan seperti apa yang perlu dilakukan – ia telah mengesan pelbagai skrip CryptoJacking […] dan terdapat UI yang bagus untuk memberitahu saya bahawa ia melakukan tugasnya,” jelasnya dalam catatan blognya.

Bagaimanapun, ia menjadi jelas apabila permintaan untuk sambungan input kunci peribadi dari interface wallet popular MyEtherWallet (MEW) dan Blockchain.com. Kunci peribadi kemudiannya dihantar kepada penggodam, yang boleh mengosongkan dompet pegangan.

Pada bulan Februari Google telah menarik satu versi palsu aplikasi MetaMask yang terdesentralisasi dari kedai nya.

Seperti yang dilaporkan bulan lalu, pengguna dompet cryptocurrency Electrum dan MEW juga menghadapi serangan pancingan data, menurut siaran yang diterbitkan di Reddit dan Twitter.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!