Google Tambah Dataset Blockchain Ethereum ke Platform Analisis Data BigQuery

127

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Pasukan Google Cloud telah secara rasmi membuat data set Ethereum (ETH) yang tersedia di BigQuery, gudang data besar syarikat untuk analisis. Data Blockchain Ethereum disiarkan dalam dataset dan dikemas kini setiap hari. Seperti yang diterangkan oleh pasukan, alat itu dibuat untuk membantu membuat keputusan perniagaan, mengutamakan penambahbaikan kepada seni bina Ethereum sendiri.

Seperti yang dijelaskan oleh Google, rintangan Ethereum mengandungi API untuk fungsi rawak seperti memeriksa status transaksi, mencari organisasi yang menawarkan transaksi wallet, dan menyemak baki wallet. Namun, titik akhir API tidak dapat dicapai dengan mudah. Atas sebab itu, ciri-ciri OLAP BigQuery membantu meng agregat jenis data tersebut dan memvisualisasikannya. Selain itu, perisian berasaskan Google Cloud menggerakkan rantaian Ethereum kepada komputer yang menjalankan Parity(Perisian infrastruktur penyedia berasaskan UK untuk berinteraksi dengan rangkaian Ethereum), yang melakukan pengekstrakan data setiap hari dari blueprint blok Ethereum dan menyimpan data yang dipisahkan tarikh ke BigQuery untuk penerokaan.

Google juga menunjukkan beberapa contoh kegunaan alat baharu itu. Salah satunya berkaitan dengan CryptoKitties – permainan berdasarkan blockchain Ethereum yang merupakan smart contract ERC-721 yang paling popular oleh kiraan transaksi. BigQuery mengumpul data pada akaun yang memiliki sekurang-kurangnya 10 CryptoKitties (warna di grafik menunjukkan pemilik) dan saiz kebun reproduksi mereka. Google telah berkembang menjadi alat dan perkhidmatan berdasarkan blokchain tahun ini. Pada bulan Februari, syarikat itu membuat alat yang sama untuk blockchain Bitcoin (BTC) untuk memvisualisasikan urus niaga, mengesan abnormali, dan mengekstrak data yang diperlukan dari buku data blockchain. Seperti yang dilaporkan Blocky.my dalam artikel lepas tentang pengisytiharan Google dalam revolusi Dunia Blockchain , kini Google juga bekerjasama dengan dua firma yang menfokus kan pada blockchain iaitu Digital Asset dan BlockApps, yang menawarkan penyelesaian Distributed Ledger Technology (DLT) yang baru di Platform Awan Google.

 

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!