Hanya 7 Exchanger Yang Diisytiharkan Selamat Oleh Kerajaan Korea

183

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Hanya satu pertiga daripada pertukaran cryptocurrency yang diperiksa mendapat lulus penuh dalam audit keselamatan kerajaan Korea Selatan baru-baru ini.

Kementerian Sains dan ICT, Agensi Internet & Keselamatan Korea dan Kementerian Ekonomi dan Kewangan memeriksa sejumlah 21 bursa crypto dari September hingga Disember 2018, memeriksa 85 aspek keselamatan yang berbeza.

Terutama, hanya 7 daripadanya – Upbit, Bithumb, Gopax, Korbit, Coinone, Hanbitco, dan Huobi Korea – mengesahkan semua ujian tersebut.

Baki 14 bursa “terdedah kepada serangan hacking pada setiap masa kerana keselamatan yang tidak baik,” kata Kementerian Ekonomi dan Kewangan, walaupun ia tidak menyebutkan platform. Agensi meletakkan kegagalan keselamatan untuk “penubuhan dan pengurusan sistem keselamatan yang tidak mencukupi seperti PC asas dan keselamatan rangkaian.”

Pertukaran itu diperiksa dalam tinjauan yang memandang aspek-aspek yang berlainan dari segi pentadbiran, rangkaian, sistem dan keselamatan operasi, serta pengurusan pangkalan data dan dompet.

Korea Selatan telah kehilangan banyak jutaan dolar dalam cryptocurrencies melalui hacks di bursa seperti Coinrail (lebih $ 40 juta) dan Bithumb (lebih $ 30 juta).

Kembali pada bulan Februari, para pegawai negara mengatakan bahawa mereka percaya penggodam Korea Utara berada di belakang serangan. Malah, kumpulan penggodam terkenal Korea Utara, Lazarus, dilaporkan berada di belakang kecurian $ 571 juta dalam cryptocurrency sejak Januari 2017, menurut satu laporan dari penjual keselamatan siber Kumpulan-IB.

Berikutan pelanggaran keselamatan, Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan Korea Selatan, pada bulan Julai tahun lalu menyeru para ahli politik untuk meluluskan rang undang-undang yang mengatur pertukaran cryptocurrency domestik dengan segera untuk melawan keselamatan yang lemah dalam industri.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!