Harga Bitcoin $6,000 dijangka melonjak ke $25,000 pada Akhir Tahun 2019!!! (Ramalan Tom Lee Pakar Strategi Wall Street)

793

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Thomas Lee adalah salah satu ahli pakar strategi Wall Street yang berpengalaman dengan lebih daripada 25 tahun pengalaman dalam urusan di wall street iaitu the center of money

Tom Lee mempertahankan statement nya dari tahun lepas lagi sebelum kenaikan drastik bitcoin pada Dec 2017, so sekali lagi orang yang mendapat gelaran “CRYPTO BULLET” dan expert yang dipercayai oleh rata rata komuniti dunia crypto ini mengatakan bahawa ini bukan masa untuk menjual, sebaliknya ini masa membeli kerana Tom Lee meramalkan bahawa Bitcoin akan melonjak naik ke $25 ribu dollar pada hujung 2018!!!

Ini kali pertama dia mendengar yang kononnya boleh lipat untung 100x ganda di waktu Bear market ( bear market bermaksud musim market merah dan harga jatuh) , melihat pada sejarah , kini kita boleh menyaksikan bahawa hanya HODLers (pemegang crypto jangka masa lama) yang akan survive dan mengaut untung di saat yang lain hilang kawalan emosi dan mula skeptik , Tom lee menyatakan perkara ini di sebuah rancangan wawancara TV CNBC.

Melihat pada statement Tom lee iaitu seorang yang amat disegani dan dipercayai kerana ramalan tahun 2017 nya tentang BTC telah terbukti jadi nyata, jadi kali ini dia secara umumnya meramalkan perkara yang sama buat kali ke-2 ….

Apakah ini FUD atau masa untuk membeli? melihat cara sejarah crypto yang mana jika dikutkan kiraan jika seorang itu membeli pada bulan 6 tahun 2017 sekalipiun , tetap dia dalam keuntungan jika dinilai dari segi value , walaupun dengan kenaikan sehingga RM80 ribu pada awal january haritu dan jatuh teruk pada RM 26,657.88 (semasa ditulis) , jadi bukankah sepatutnya orang mengambil peka dan kena ingat ,dengan kenaikan BTC secara lansung akan membuat ALTCOIN juga akan naik mendadak yang jika ikut graph tahun 2017 ada yang sehingga 1000x keuuntungan seperti Coin (ETHOS) yang pada harga ICO 0.005$ mendadk ke lebih 9$ , atau pun Monaco yang hari pertama keluar exchanger harga 0.50$ tetiba melonjak sehingga lebih 15$ ,

Dengan ini penulis menyeru kepada pelabur-pelabur crypto untuk terus HODL dan menambah pelaburan bila ada duit simpanan lebih. Marilah bersedia menukar wang kertas ringgit ke wang Kripto.

 

Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!