Hari Kemerdekaan TRON(TRX) Yang Kini Menjadi Pembunuh ETHEREUM (ETH)

693

TRON (TRX) adalah coin kesepuluh terbesar dengan permodalan pasaran sebanyak $ 2.7 bilion telah mengaktifkan rancangan utamanya berikutan penghijrahan kepada blok awam bebas, menurut catatan blog yang diterbitkan pada 25 Jun.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Hari Kemerdekaan yang diilhamkan oleh Yayasan TRON, 25 Jun ditandakan sebagai langkah utama kepada TRON’s mainnet, versi beta yang dilancarkan pada 31 Mei dan merupakan sebahagian daripada peralihan dari blok Ethereum (ETH). Bagi tempoh peralihan Mainnet, pemaju mengambil masa hampir empat minggu untuk memastikan para pelabur dapat memindahkan token standard ERC-20 mereka ke rangkaian baru. Justin Sun, pengasas Yayasan TRON, mengumumkan “Hari Kemerdekaan” di Twitter:

Menurut catatan blog, yayasan itu menyediakan satu platform dan mewujudkan satu saluran bagi komuniti dan pihak berkepentingan untuk menerima maklumat terkini melalui livestream selama 12 jam. Yayasan itu menyampaikan “sebilangan kecil TRX selama livestream selama 12 jam sehingga anggota komuniti TRON dapat menguji ciri-ciri utama TRON mainnet,” katanya.

Seperti yang dilaporkan Blocky.my sebelum ini, perpindahan ke rangkaian bebas akan menguji tuntutan TRON sebagai pesaing kepada Ethereum dalam menyediakan platform blockchain awam lapisan asas yang menyokong pembangunan desentralisasi (DApp). Sebagai pemaju TRON berhujah, ujian dalaman mereka menunjukkan bahawa rangkaian itu “400 kali lebih cepat” daripada Ethereum.

ERC-20 direka dan digunakan semata-mata pada platform Ethereum, jatuh ke atas standard tertentu yang membolehkan token dikongsi, ditukar dengan token lain, atau dipindahkan ke dompet crypto.

Walaupun ERC-20 juga membuat penciptaan token baru yang sangat mudah, terdapat situasi yang token boleh dimusnahkan secara tidak sengaja apabila ia digunakan sebagai bayaran kontrak pintar. Untuk menyelesaikan masalah ini, komuniti Ethereum sedang menjalankan standard baru yang dipanggil ERC-223.

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!