HODL: Pertahanan Strategi Pelaburan Terbaik Bitcoin/Altcoin

117

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Sejarah #HODL

Dalam bitcoin’s volatile dan roller coaster past, “HODL” adalah meme yang mengikat masyarakat mata wang kripto bersama. Ia berdiri untuk cadangan bahawa kita semua percaya pada masa depan bitcoin. Ia sama-sama lucu dan berwawasan.

Ini adalah catatan asal oleh GameKyuubi pada Bitcoin Talk forum (kesilapan ejaan dan bahasa kesat):

I AM HODLING

I type d that tyitle twice because I knew it was wrong the first time.  Still wrong.  w/e.  GF’s out at a lesbian bar, BTC crashing WHY AM I HOLDING? I’LL TELL YOU WHY.  It’s because I’m a bad trader and I KNOW I’M A BAD TRADER.  Yeah you good traders can spot the highs and the lows pit pat piffy wing wong wang just like that and make a millino bucks sure no problem bro.  Likewise the weak hands are like OH NO IT’S GOING DOWN I’M GONNA SELL he he he and then they’re like OH GOD MY ASSHOLE when the SMART traders who KNOW WHAT THE FUCK THEY’RE DOING buy back in but you know what?  I’m not part of that group.  When the traders buy back in I’m already part of the market capital so GUESS WHO YOU’RE CHEATING day traders NOT ME~!  Those taunt threads saying “OHH YOU SHOULD HAVE SOLD” YEAH NO SHIT.  NO SHIT I SHOULD HAVE SOLD.  I SHOULD HAVE SOLD MOMENTS BEFORE EVERY SELL AND BOUGHT MOMENTS BEFORE EVERY BUY BUT YOU KNOW WHAT NOT EVERYBODY IS AS COOL AS YOU.  You only sell in a bear market if you are a good day trader or an illusioned noob.  The people inbetween hold.  In a zero-sum game such as this, traders can only take your money if you sell.

so i’ve had some whiskey

actually on the bottle it’s spelled whisky

w/e

sue me

(But only if it’s payable in BTC)

Ia hanya mengambil masa 11 minit untuk perkara ini untuk menjadi meme yang menjadi tangisan gelak berhimpun untuk seluruh dunia kripto. Kita semua berada dalam perjalanan rollercoaster yang sama , GameKyuubi, dalam kekecewaannya, telah mengetengahkan apa yang rasanya dan strategi perdagangan terbaik untuk aset ini tidak menentu.

Beli dan HODL.

Pedagang Yang Baik

Sebuah majalah yang diterbitkan Oktober lalu oleh Sekolah Perniagaan Haas di UC Berkeley bertajuk “Do Day Traders Rationally Learn About Their Ability?” menggunakan data perdagangan pasaran saham hampir 15 tahun untuk menyimpulkan bahawa pedagang harian semua tidak rasional, majoriti pedagang harian kehilangan wang, dan walaupun pedagang harian berjaya, mereka “secara tidak sengaja menilai kejayaan tidak seimbang dengan keupayaan mereka dan bukannya nasib.”

Ini seperti pedagang kripto. Mana-mana orang yang anda lihat mengejek HODL mungkin seseorang yang fikir ia benar-benar pintar kerana mereka buat duit dengan membeli kripto dari tahun lepas.

Kerja HODLing

Walau bagaimanapun dalam aset yang tidak menentu seperti bitcoin, berhati-hati memilih aset dan memegang coin dalam jangka panjang telah terbukti menawarkan pulangan yang terbaik.

Warren Buffett, pelabur paling berjaya zaman moden, sering mengatakan bahawa dia hanya melabur dalam apa yang dia tahu. Tempoh pegangannya yang diutamakan: selama-lamanya. Dengan model itu, syarikatnya, Berkshire Hathaway, telah purata 19% pulangan tahunan sejak tahun 1965 bermakna ia telah meningkat lebih daripada 1 juta peratus.

Model teori yang menganggap peserta tahu apabila pasaran akan bergerak melawan mereka boleh menawarkan pulangan yang lebih baik tetapi, dalam praktiknya, pergerakan pasaran tidak boleh dipercayai diramalkan sehingga walaupun orang seperti Bernie Madoff cuba membuat kami berfikir bahawa mereka telah menganggapnya, mereka tidak.

Pelaburan jangka panjang dalam aset berkualiti kekal sebagai satu-satunya strategi pelaburan yang boleh dipercayai.

Ringkasnya, kerja HODLing.

Lebih banyak kemungkinan

Bagi mereka yang tidak berminat untuk menghadkan aktiviti mereka ke HODLing, terdapat dua idea baru dan berguna telah mula memantul benar-benar melakukan pendahuluan mata wang kripto: #BUIDL dan #SPEDN.

BUIDL telah digunakan untuk membantu mengingatkan kita bahawa, dalam kata-kata Manifesto CypherPunk, “Kod menulis Cypherpunks.” Dalam rangka untuk blockchain benar-benar berguna dan berharga, kita perlu membina barangan di atasnya. Menonton harga naik dan turun sama ada sebagai pedagang atau HODLer tidak melakukan apa-apa untuk membuat kerja bitcoin lebih baik.

Kita perlu membuat beberapa aplikasi yang dijanjikan benar-benar boleh mengubah dunia. Sehingga kini, komuniti blockchain telah kejatuhan ringkas dalam hal ini di luar bidang pembayaran tetapi ada beberapa kemenangan nyata.

Hujung minggu ini, Voatz, sebuah syarikat portfolio Medici Ventures sedang pengundian konvensyen daerah di Utah, pengundian konvensyen negeri di Michigan dan pengundian dasar negeri untuk pengundi luar negara dan tentera di West Virginia, semuanya di platform blockchain.

Pengundian Blockchain adalah aplikasi mudah, tetapi ia adalah satu yang boleh membawa keamanan dan ketelusan yang sangat diperlukan untuk pilihan raya. Dan kita sedang melakukannya sekarang.

SPEDN adalah anggukan kepada ramai di antara kita yang sedar bahawa, untuk bitcoin berguna, kita perlu membelanjakannya untuk membeli sesuatu. Dan maksud saya semuanya. Ia tidak kira sama ada melalui penyelesaian lapisan kedua seperti kilat atau garpu seperti wang bitcoin cash; kami memerlukan lebih banyak cara untuk menggunakan mata wang kripto dalam transaksi dunia nyata.

Tumpuan di sini, dan bukannya mengadu tentang HODLers akan membantu. Kami memerlukan lebih ramai peniaga untuk menerima mata wang kripto sebelum menjadi berguna. Pilihan untuk membelanjakan bitcoin kekal sangat terhad di kebanyakan kawasan dan ini akhirnya akan mengehadkan nilai bitcoin.

Bagi saya, saya akan HODL sehingga saya boleh membeli barangan berguna dan SPEDN.

HODL

Tahun ini telah menyaksikan tekanan pengawalseliaan sengit terhadap kriptografi dan masa kita berhenti berpura-pura bahawa HODL itu bodoh. Sesiapa yang tidak menyukai mentaliti HODL perlu memberi HODLers sesuatu yang boleh mereka lakukan dengan bitcoin mereka.

Dagangan bukan penyelesaian untuk orang pintar. Apa yang kita perlukan ialah cara baru untuk menggunakan mata wang kripto.

Kami memerlukan BUIDLers dan pedagang yang akan membiarkan kami menjadi SPEDNers.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!