HODLers HODLing? Bilangan Alamat Wallet Memegang Bitcoin Lebih dari Satu Tahun Mencatat Yang Tertinggi Sepanjang Masa

26

Ketika acara Bitcoin Halving semakin hampir, penyedia data analitik blockchain, IntoTheBlock (ITB), telah menyaksikan peningkatan jumlah alamat yang memegang Bitcoin dalam tempoh 12 bulan terakhir, mencapai tahap Sepanjang Masa.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Menurut ITB, pada 21 April 2020, 18,99 juta alamat memegang 10,83 juta Bitcoin selama lebih dari satu tahun, yang menunjukkan peningkatan tahap pemegang HODLER.

Sehingga 30 April 2019, terdapat 15.15 juta alamat yang memegang 10.22 juta BTC. Angka tersebut menunjukkan kenaikan 25% dalam jumlah alamat yang memegang BTC pada tarikh yang sama tahun lalu. Terdapat juga pertumbuhan 5% dalam jumlah Bitcoin yang terdapat di alamat-alamat ini selama 12 bulan terakhir.

Walaupun terdapat penjualan besar pada 12 Mac. Trend yang semakin meningkat adalah tanda lebih banyak pelabur menjadi selesa memegang cryptocurrency tanpa mengira keadaan pasaran.

Alasan lain untuk lonjakan jumlah alamat Bitcoin mungkin adalah peristiwa bitcoin halving yang akan datang, menurut para pakar akan menyebabkan kenaikan harga BTC. Acara ini dijangka berlangsung dalam masa kurang dari 19 hari, kemungkinan pada 12 Mei 2020.

Jumlah urus niaga harian Bitcoin turun
Dengan 59% bekalan bitcoin yang beredar diadakan di 18,99 juta alamat sejak satu tahun yang lalu, jumlah urus niaga harian dalam rantaian di blockchain Bitcoin telah menurun dengan ketara ketika semakin hampir separuh. Berdasarkan data di blockchain.com, nilai transaksi harian serendah $ 408.4 juta awal bulan ini. Pada 21 April, jumlahnya adalah $ 1.08 bilion.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!