Hospital Korea Selatan Cipta Platform Pengurusan Data Perubatan Blockchain

319

Syarikat data Longenesis dan syarikat bioteknologi berkuasa blokchain Insilico Medicine telah menandatangani perjanjian dengan hospital South Korea, Gil Medical Centre untuk mewujudkan penyelesaian pengurusan data kesihatan berasaskan blokchain. Perkembangan itu diumumkan dalam siaran akhbar yang diterbitkan pada 23 April.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Sebagai sebahagian daripada usaha sama itu, pihak-pihak berniat untuk membangunkan platform berkuasa blockchain berdasarkan rangka blockchain Bitfury’s Exchum untuk meningkatkan kecekapan pengumpulan data, meningkatkan proses penyelidikan perubatan dan memastikan pengurusan telus persetujuan pesakit.

Longenesis dilaporkan akan menyediakan ekosistem yang selamat untuk Pusat Perubatan Gil untuk memuat naik, menyimpan dan menguruskan data peribadi pesakit, membolehkan pesakit untuk mengawal dan mengakses data mereka juga. Platform ini juga bertujuan untuk menangani pematuhan dengan Peraturan Perlindungan dan Perlindungan Insurans Kesihatan (HIPAA) dan Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) kerana hospital juga menyediakan perkhidmatan kepada warga asing.

Terdahulu pada bulan April, Bitfury dan Longenesis melancarkan pengeluaran sistem pengurusan persetujuan berasaskan blok block untuk industri penjagaan kesihatan yang menangani pematuhan GDPR dan HIPAA.

Pada pertengahan bulan Mac, satu lagi hospital besar di ibukota Korea Selatan Seoul, Seoul Medical Centre, mengumumkan rancangan untuk melancarkan platform berasaskan blockchain bertujuan untuk meningkatkan perkhidmatan perubatannya. Projek yang digelar “Smart Hospital” bertujuan untuk meningkatkan ketepatan data dan mengurangkan masa pemprosesan untuk hospital yang disebutkan di atas.

Seperti yang dilaporkan pada bulan Februari, untuk mempromosikan projek-projek blockchain negara, Kerajaan Metropolitan Seoul mendedahkan penubuhan “Dana Inovasi Pertumbuhan Seoul,” dengan matlamat untuk melabur lebih daripada $ 1 bilion dalam blockchain dan startup fintech menjelang 2022.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!