HTC Bergabung Dengan Brave Browser Untuk Telefon Pintar Blockchain

269

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Pelayar laman web desentralisasi Brave kini menjadi pelayar tetap pada telefon dari pengeluar telefon pintar utama HTC.

HTC adalah pengeluar elektronik pengguna Taiwan, yang merupakan vendor telefon pintar terkemuka di A.S. Pengambilalihan pasaran syarikat mula berkembang, apabila ia mengalahkan Apple, Samsung, dan LG dengan  pasaran hampir enam peratus di Amerika Syarikat pada tahun 2014. Pada tahun 2017, HTC memegang 2.3 peratus daripada pasaran telefon pintar, manakala pada 2018 ia dikatakan dikendalikan kurang daripada setengah peratus.

Brave Browser – pelayar laman web berasas blockchain terbuka yang menyekat iklan dan pop-up laman web – dilaporkan akan dipasang terlebih dahulu pada HTC Exodus 1, “telefon pintar asli blockchain yang pertama” dengan sokongan untuk pelbagai blokchian, termasuk Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH).

Brendan Eich, pengasas bersama Brave dan sebelum ini Mozilla Firefox, mengumumkan kerjasama dengan HTC dalam tweet pada 8 Disember, mengatakan bahawa “kami sangat gembira mempunyai @Brave sebagai pelayar tetap dan bekerjasama dengan HTC pada telefon Exodus mereka. ”

Pelayar Brave juga menggunakan crypto tersemdiri iaitu Basic Attention Token(BAT), yang menghantar bayaran pengiklan kepada Brave dan penggunanya, dan seterusnya boleh digunakan untuk membayar kandungan premium brave.

Bulan lepas, pembekal elektronik yang fokus kepada blockchain SIRIN Labs melancarkan telefon pintar berasaskan blokchain pertama yang dipanggil FINNEY. Berdasarkan kedua-dua sistem operasi sumber terbuka Android dan SIRIN, OS SIRIN, telefon FINNEY menawarkan dompet crypto penyimpanan sejuk dan menyediakan komunikasi.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!