Huawei Rancang Pelancaran Perkhidmatan Blockchain di Amerika Latin

247

Syarikat perkakasan telekomunikasi China, Huawei – sedang mengkaji seluruh pasaran Amerika Latin dan mempertimbangkan memperluas operasinya.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Seorang eksekutif Huawei berkata pada persidangan CIAB Febraban pada 11 Jun bahawa kemungkinan produk dan perkhidmatan yang dibekalkan blokchainnya tidak lama lagi boleh didapati di benua itu.

“Segala-galanya akan bergantung kepada hasil analisis pasaran kami dan sekiranya terdapat permintaan pasaran untuk blockchain kami akan menyediakan perkhidmatan kami di kawasan ini. Hari ini kami memberi tumpuan kepada penyimpanan, 5G dan telekomunikasi. “

Syarikat itu mendakwa mempunyai beberapa kontrak dengan kerajaan Brazil untuk penyelesaian penyimpanan yang akan dibincangkan untuk tawaran infrastruktur 5G. Pada April tahun lepas, Huawei juga melancarkan tawaran blockchain-as-a-service melalui platform cloud yang dilaporkan membenarkan pembuatan dan pengurusan aplikasi blockchain dengan kos yang rendah.

Apabila ditanya mengenai perang perdagangan Amerika Syarikat-China dan kemungkinan kesannya kepada syarikat itu, eksekutif syarikat itu mengisytiharkan bahawa dia yakin ia akan diselesaikan dan menyatakan bahawa satu-satunya masalah yang memerlukan penyelesaian adalah akses kepada pelesenan perisian Android Google. Namun, beliau berjanji bahawa pelanggan tidak akan terjejas dengan serius yang disebabkan langkah A.S..

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, konsortium perisian blockchain R3 mendedahkan bahawa ia sedang membangun platform blockchain di Brazil dengan bank Bradesco, Itau dan B3.

Berita semalam mendedahkan bahawa CIP, fasilitator perbankan dan infrastruktur kewangan Brazil, secara rasmi melancarkan platform ID blockchainnya melalui perkongsian dengan IBM menggunakan Hyperledger Fabric.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!