Huobi Menubuhkan Jawatankuasa Baru untuk Bekerjasama dengan Parti Komunis China

84

Kumpulan Huobi yang berfokus pada Cryptocurrency telah menubuhkan sebuah jawatankuasa Parti Komunis yang berpusat di Beijing.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Syarikat itu yang mengendalikan pertukaran berasaskan Hong Kong dengan nama yang sama, yang kini merupakan ketiga terbesar di dunia secara global oleh volum dagangan yang diselaraskan – mengumumkan berita di laman webnya pada 16 Nov, mengatakan ia “perlu untuk melaksanakan” prinsip dan dasar Parti Komunis syarikat swasta.

Langkah itu, yang dilaporkan sebagai yang pertama untuk ruang cryptocurrency dan ruang blockchain China, juga bertujuan untuk mendapatkan sokongan parti bagi syarikat itu dalam perniagaan domestiknya, katanya.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Huobi, Li Lin memanggil jawatankuasa baru sebagai “tonggak” untuk firma beliau pada majlis pelancaran yang menyaksikan 50 kakitangan yang hadir.

Selepas pengawal selia China merosakkan perdagangan kripto pada musim luruh lepas, pertukaran domestik terpaksa berpindah ke negara yang lebih mesra. Walaupun perniagaan pertukaran Huobi kini berpusat di Singapura, ia masih mempunyai operasi perundingan dan penyelidikan blockchain di tanah besar China.

Parti Komunis memerlukan firma dengan sekurang-kurangnya tiga ahli parti untuk menubuhkan jawatankuasa tersebut, walaupun ia adalah piawaian bagi entiti awam untuk berbuat demikian, menurut sumber tempatan. Walau bagaimanapun, dalam tahun-tahun kebelakangan ini, membuat hubungan lebih formal dengan parti pemerintah telah menjadi lebih biasa di perusahaan swasta.

Dan sementara pihak berkuasa China telah mengepalai banyak aktiviti crypto, termasuk penjualan token, mereka secara aktif mempromosikan penerapan teknologi blockchain.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!