Hyundai Kerjasama dengan IBM Membangunankan Blockchain

329

Hyundai Commercial – anak syarikat perkhidmatan kewangan terkemuka pengeluar kereta Korea Selatan Hyundai – telah mengumumkan perkongsian dengan syarikat gergasi IBM untuk memodenkan model perniagaannya menggunakan blockchain.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Komersial Hyundai dilaporkan “sebuah syarikat kewangan korporat yang menyediakan perkhidmatan pajakan dan kewangan untuk kenderaan komersil dan peralatan pembinaan.” Kerjasama dengan IBM akan memberi tumpuan kepada penggunaan sumber terbuka Hyperledger Fabric blockchain technology untuk mewujudkan ekosistem pembiayaan rantaian bekalan baru bagi rangkaian Hyundai Commercial .

Peserta rangkaian – yang termasuk peniaga, pengedar dan pengilang kereta – akan mempunyai akses kepada data masa nyata, berkongsi semua urus niaga di blokchain, membolehkan data ini dikendalikan dengan selamat dan diedarkan dengan cekap. Teknologi ini juga akan menawarkan peningkatan kecekapan dengan mengautomasikan proses manual sehingga kini.

Pengumuman itu juga mendedahkan bahawa anak syarikat perkhidmatan kewangan Hyundai yang berasingan, Hyundai Card, akan bermitra dengan IBM untuk melaksanakan teknologi pembelajaran mesinnya untuk membuat chatbot berasaskan risikan buatan untuk perkhidmatan pelanggan.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, IBM pantas membangunkan penawaran berasaskan blockchain nya – merentasi perkhidmatan kewangan, rantaian bekalan, kerajaan, peruncitan, pengurusan hak digital, penjagaan kesihatan dan insurans.

Projek-projek baru ini termasuklah penggunaan blockchain dan Internet of Things (IoT) untuk memerangi kemarau di negeri California, serta perjanjian $ 700 juta dengan salah satu bank terbesar di Eropah, Banco Santander, untuk mempercepat penggunaan teknologi blockchain bank Sepanyol.

Seperti yang dilaporkan, Chung Dae-sun – CEO Hyundai Group dan Hyundai Motors – mengasaskan HDAC, platform IoT berasaskan blockchain Korea dan penerbit tanda token Hyundai-DAC (DAC), di samping anak syarikat fintech dan blockchain HyundaiPay.

Awal minggu ini, HyundaiPay menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) untuk mempromosikan pertumbuhan permulaan fintech di Busan, bandar kedua terbesar Korea Selatan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!