IBM Implikasi Blockchain Ke Dalam Sistem Data Lenovo

268

Syarikat IBM teknologi Amerika menandatangani satu perjanjian baru dengan pembuat PC Cina Lenovo untuk memohon blockchain dalam perkhidmatan pelanggan Lenovo, menurut kenyataan akhbar pada 25 April.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Lenovo akan menggunakan teknologi blockchain untuk memantau rantaian bekalan perkakasan dan perisian yang digunakan di pusat datanya. Teknologi Blockchain akan menjadi salah satu daripada beberapa komponen yang IBM akan mengintegrasikan ke dalam sistem pelanggan Lenovo.

Seperti yang dilaporkan oleh IBM pada tahun 2017, perniagaan global membelanjakan $ 1.3 trilion pada 265 bilion perkhidmatan panggilan pelanggan setiap tahun, manakala 50% daripada panggilan tersebut dilaporkan tidak dapat diselesaikan.

Menurut kenyataan akhbar itu, perjanjian baru antara IBM dan Lenovo merupakan satu lagi kejayaan dalam hubungan dua syarikat yang bermula pada tahun 2005. Pada tahun 2014, Lenovo memperoleh perniagaan server IBM dalam perjanjian $ 2.3 bilion.

Pada bulan Februari 2018, Lenovo memfailkan paten dengan Pejabat Paten dan Tanda Dagangan A.S. untuk sistem mengesahkan integriti dokumen fizikal, menggunakan “blokchain security”.

Baru-baru ini, Lenovo menerbitkan artikel untuk menjelaskan bagaimana syarikat itu bekerja dengan firma perisian utama Amerika Syarikat untuk membuat penyelesaian berdasarkan Intel Select Solutions untuk Blockchain: Hyperledger Fabric. Lenovo menulis bahawa penyelesaian blockchainnya akan didasarkan pada portfolio prasarana pusat data ThinkSystem yang terkemuka di industri bagi server, penyimpanan, rangkaian dan produk perisian.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!