IBM Lancar Blockchain dari Ladang-Kedai-Pelanggan

123

IBM gergasi teknologi A.S. secara rasmi melancarkan rangkaian pengesan makanan berasaskan blockchain, Food Trust, selepas ujian selama 18 bulan, syarikat itu mendedahkan dalam siaran akhbar pada Isnin, 8 Oktober.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Dalam pengumuman yang sama, syarikat itu mendedahkan bahawa satu lagi peruncit makanan utama Carrefour menyertai ekosistem mereka. Syarikat yang berpangkalan di Perancis yang mengendalikan lebih daripada 12 ribu kedai di 33 buah negara akan menguji blockchain pertama di kedai mereka sendiri. Sebagai laporan siaran akhbar IBM, menjelang 2022, Carrefour merancang untuk memperluaskan blokchain kepada semua jenamanya di seluruh dunia.

IBM Food Trust pertama kali diumumkan pada 2016 sebagai penyelesaian blockchain yang akan menghubungkan pihak-pihak yang berlainan dalam industri makanan. Dalam tempoh percubaan, yang bermula Ogos 2017, syarikat itu bekerjasama dengan Nestle SA, Dole Food Co., Driscoll’s Inc., Golden State Foods, Kroger Co., McCormick and Co., McLane Co., Tyson Foods Inc. dan Unilever NV .

Menurut IBM, semasa tempoh ujiannya, para peruncit dan pembekal menggunakan kantung makanan Food Trust untuk menjejaki “berjuta-juta produk makanan individu.”

Perbadanan peruncitan A.S. Walmart merupakan salah satu daripada syarikat pertama yang menyertai IBM dalam eksperimen di sektor tersebut, pada tahun 2016 menggunakan pelekat blokchain untuk mengenal pasti dan menghapuskan makanan yang ditarik balik.

Bulan lepas, Walmart mengumumkan bahawa ia akan meminta pembekal sayur-sayuran untuk melaksanakan sistem pengesanan ladang-ke-kedai berdasarkan sistem Food Trust IBM.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!