Ilmu Blocky

SELAMAT DATANG! Anda masih baru di dalam dunia Blockchain? Ilmu Blocky merupakan platform perkongsian ilmu Blockchain yang diberikan secara PERCUMA kepada yang berminat untuk pelajarinya. Pelajari ilmu blockchain untuk mula mengenali dunia crypto.

Mula Sekarang!

Blockchain

Apa itu Blockchain? Evolusi Wang? Sejarah mengenai Mata Wang Kripto? Disini adalah pengenalan kepada Blockchain yang anda perlu tahu.

Bitcoin

Bitcoin? Bagaimana ia diwujudkan? Apa perbezaan bitcoin dengan nilai mata wang lain? Kelebihan bitcoin pada masa kini? Kenali bitcoin secara terperinci untuk masa depan.

Ethereum

Sejarah Ethereum? Bagaimana cara membeli & melombong ethereum? Apa perbezaan dan kelebihan ethereum berbanding yang lain? Ketahui kuasa ethereum dalam dunia mata wang kripto.

Alt-Coin

Penyelidikan tentang Alt-coins dan aplikasi coin. Dengan inovasi awal telah menyebabkan berlaku sambutan luar biasa terhadap Alt-coins. Alt-coins lain menggunakan algoritma yang berbeza.

Initial Coin Offerings (ICO)

Apa itu ICO? Ia fenomena yang baru tetapi sudah menjadi tajuk utama perbincangan dalam komuniti blockchain. ICO sebagai sekuriti tidak dikawal yang membolehkan pengasas menjana modal/dana yang banyak.

Risiko Pelaburan Matawang Digital

Apa risiko yang dihadapi dalam pelaburan mata wang kripto? Bitcoin juga mempunyai beberapa risiko yang agak unik. Transaksi Bitcoin adalah seperti wang tunai kerana mereka tidak boleh berpatah balik.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

error: Content is protected !!