Industri Desentralisasi Kewangan

66

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Nilai jumlah dalam DeFi mencecah ATH tertinggi. Menurut DefiPulse.com, nilai sebanyak USD$ 4 bilion kini dikunci dalam pasaran DeFi.

Industri Decentralized Finance (DeFi) terus mengembang kerana nilai yang terkunci di pasaran DeFi mencecah USD$ 4 billion menurut DefiPulse. Sekarang jumlah sebanyak USD$ 4 billion telah dikunci di dalam kontrak pintar, protocol dan aplikasi desentralisasi (DApps) yang dibina atas Ethereum. Menurut Berita terkini, DAI stablecoin MakerDAO bertanggungjawab diatas 30% pasaran DeFi iaitu sebanyak USD$ 1.23 bllion dikunci.

Remaja Tampa dituduh sebagai ‘dalang’ di sebalik peretasan Twitter yang menyasarkan akaun berprofil tinggi.

didakwa mencuri 100k dari orang = penjara seumur hidup
mencuri berbilion-bilion jika bukan trilion dari negara = percutian di pulau-pulau dara keutamaan 101


Kini Terdapat Lebih Banyak Alamat ETH yang Menjana Wang Daripada Jumlah Alamat yang Memegang BTC

Transaksi ETH Mencapai Tahap Tertinggi Sejak Januari 2018
Berikutan peningkatan pertumbuhan dapp yang dibina di atas Ethereum, jumlah urus niaga harian di blockchain Ethereum kini mencapai paras tertinggi sepanjang masa iaitu 1,34 juta.

Secara keseluruhan, metrik on-chain ini menunjukkan bahawa Ethereum pada masa ini dinilai terlalu rendah, sekurang-kurangnya berkaitan dengan penilaiannya setahun yang lalu. Oleh kerana alamat baru telah mengambil kesempatan untuk membeli ETH di bawah $ 300, pemegang yang ada telah memilih untuk membuat kenaikan dan dalam banyak kes menurunkan kos purata mereka. Akhirnya, pertumbuhan transaksi Ethereum yang luar biasa membuktikan permintaan tinggi untuk menggunakan ETH dan ekosistem DeFi yang berkembang maju di atasnya.

HODLing Bitcoin Sekarang Sangat Mudah, Cabaran Sebenar Akan Bermula Apabila Harga Menjadi Parabola

Sentimen di dunia Bitcoin beralih ke ketamakan yang melampau dalam 48 jam
Dalam masa 48 jam, pasaran beralih dari sentimen ketakutan ke salah satu ketamakan yang melampau:

Tidak ada kepastian, tetapi ini adalah perasaan saya yang mendalam kerana dua sebab utama:
Permintaan akan meletup, dan bekalan Bitcoin baru akan terus menurun.
Penurunan nilai dolar AS yang berterusan pada tahun-tahun mendatang.
Dari sudut pandangan saya, kita mungkin masih melihat pembetulan harga Bitcoin dalam beberapa minggu akan datang.
Jurang CME yang sangat tua $ 11,700 perlu diisi sebelum pembetulan jurang CME terakhir yang lebih besar yang dibentuk pada hujung minggu ini sebanyak $ 9,600. Akhirnya, terdapat satu jurang CME terakhir di bawah $ 4K yang tidak pernah dapat diisi, dan yang dapat mendorong harga Bitcoin lebih rendah.
Dalam 95% kes, jurang CME ini dipenuhi. Yang sekitar $ 4K boleh menjadi pengecualian yang membuktikan peraturan tersebut. Walau bagaimanapun, yang lain akan dipenuhi pada pendapat saya.
Setelah pembetulan harga Bitcoin berlaku, Bull Run akan dapat dimulakan. Ini tidak akan berlaku selama beberapa minggu.

Matlamat setiap orang berbeza dengan Bitcoin, tetapi setiap orang harus menentukan strategi
Matlamat setiap orang berbeza. Bukan untuk saya menilai sama ada + 100% cukup untuk anda. Ini bermaksud bahawa anda membuat kesalahan dengan menganggap Bitcoin sebagai pelaburan kewangan sahaja.
Sekiranya demikian, mungkin anda harus mendidik diri anda dengan lebih baik untuk memahami semua kesan Bitcoin terhadap dunia masa depan. Anda perlu memahami bahawa Bitcoin bukan skema cepat kaya, tetapi jangan menjadi pelan perlahan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!