ING Bank Mendedahkan Kepentingan Crypto & Harga berganda Pada Masa Hadapan

180

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Syarikat penyelidikan Ipsos bagi pihak ING Bank B.V. telah menjalankan kajian mengenai bagaimana kriptografi dipandang di seluruh Eropah, Australia dan A.S., yang mendedahkan bahawa minat & harga teknologi blockchain dijangka akan berganda pada masa hadapan.

Walaupun hanya 9 peratus responden memiliki crypto, 25 peratus mengatakan mereka akan memiliki beberapa di masa depan. Peratusan tertinggi (18 peratus) kepemilikan crypto dilaporkan di Turki, manakala terendah (4 peratus) berada di Luxembourg.

Kajian itu dilaporkan dijalankan beberapa kali setahun dan mengambil kira jantina, umur dan populasi di setiap negara, manakala angka pengguna adalah dalm purata. Kajian terbaru yang dijalankan antara 26 Mac dan 6 April 2018, berbanding 15 negara, dengan kira-kira 1,000 responden yang ditinjau dalam setiap.

Menurut kajian itu, 66 peratus penduduk Eropah telah mendengar cryptocurrency, yang mana 77 peratus lelaki dan 55 peratus adalah wanita; 35 peratus bersetuju bahawa crypto adalah “mata wang masa depan malah revolusi perniagaan dalam alam maya,” manakala 35 peratus mengatakan ia akan meningkatkan nilai dalam 12 bulan berikut.

Bahagian kesedaran kripto adalah sama dengan atau melebihi 50 persen di setiap negara yang dikaji, dengan kadar tertinggi di Austria (79 persen) dan Polandia (77 persen). Di A.S., 57 peratus responden mendengar kritikan.

Kurang dari satu dalam sepuluh di Eropah yang dimiliki crypto, dengan angka serupa di A.S. dan Australia. Kaji selidik itu mendedahkan bahawa orang di Eropah yang merupakan bank mudah alih lebih berkemungkinan memiliki crypto (12 peratus) daripada mereka yang bukan bank mudah alih (4 peratus).

Kajian menunjukkan bahawa kebanyakan responden mengiktiraf crypto sebagai pelaburan yang berisiko daripada tunai, hartanah, bon kerajaan, atau pasaran saham. Antara sumber maklumat pilihan mengenai potensi Bitcoin (BTC) pelaburan di 11 dari 15 negara, orang memilih laman web pakar. Responden dari Sepanyol, Perancis, dan Luxembourg memilih untuk bergantung kepada penasihat kewangan atau bank, sementara orang Itali mengatakan mereka lebih suka laman web pakar dan penasihat profesional.

Awal bulan ini, firma perundingan Capgemini ditemui dalam Laporan Kekayaan Sedunia 2018 bahawa kepentingan dalam cryptocurrencies telah berkembang dengan pesat dalam kalangan individu yang berpengaruh tinggi. Menurut laporan itu, hampir sepertiga individu yang disurvei menyatakan minat tinggi dalam cryptocurrency. Kepentingan dalam crypto adalah lebih tinggi di kalangan pelabur muda, dengan 70 peratus responden di bawah 40 menyertakan sangat penting untuk mempunyai pengurus kekayaan mereka memberikan kripto maklumat, berbanding hanya 13 peratus daripada responden 60 dan lebih.

 

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!