Jabatan Kastam Korea Kerjasama dengan Samsung SDS untuk Membina Platform Blockchain Kastam Korea

157

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Jabatan Kastam Korea telah menandatangani perjanjian dengan Samsung SDS dalam menyebarkan teknologi blockchain untuk sistem pelepasan kastam Korea. Syarikat gergasi elektronik itu akan membangunkan platform berkuasa blokchain berdasarkan Nexledger, yang akan digunakan untuk mengeksport perkhidmatan logistik kastam.

Nexledger adalah platform blockchain yang direka untuk menyediakan penyelesaian bersepadu kepada perniagaan yang ingin mengurangkan perbelanjaan semasa dalammenguruskan transaksi kewangan digital dan pertukaran data.

Layari Laman Web Samsung Nexledger :  https://www.samsungsds.com/global/en/solutions/off/nexledger/Nexledger.html

Produk baru ini dilaporkan bertujuan untuk organisasi yang aktif dalam operasi eksport, membolehkan mereka untuk menyelaraskan dan mengamanahkan perkongsian dokumen pada setiap peringkat, dari deklarasi kastam barang-barang yang dieksport ke penerima, selain mengesan dan mencegah penggunaan dokumen yang dipalsukan.

Bersama dengan Jabatan Kastam Korea, empat puluh empat organisasi yang berbeza, termasuk agensi awam, perkapalan, dan syarikat insurans juga telah memasuki perjanjian tersebut.

Platform yang akan datang bukan projek logistik berkuasa blockchain pertama yang dibangunkan oleh Samsung SDS. Pada bulan Jun, syarikat itu mendedahkan platform Cello 3.0, yang akan menggabungkan teknologi (AI) dan logistik syarikat.

Pada bulan Ogos, Samsung SDS mengumumkan pelancaran BankSign, alat pensijilan berasaskan blokchain untuk bank dengan projek bersama Persekutuan Korea Bank. BankSign dilaporkan membolehkan para pelanggan memperoleh pensijilan yang sah sehingga tiga tahun, menggantikan sistem perakuan yang sedia ada, yang memerlukan pembaharuan dan pendaftaran tahunan dan pengesahan setiap individu di bank.

Jabatan Kastam dan Sempadan A.S. juga sedang berusaha untuk mengadopsi blokchain untuk sistem pengesanan penghantaran.

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!