Jamie Dimon JPMorgan – Agenda Dibalik Tabir Pasaran Crypto

317

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Jamie Dimon dari JPMorgan Chase antara nama yang diketahui terlibat dalam “whales” kenaikkan/penurunan harga pasaran crypto, tetapi menjauhkan diri daripada mengulas mengenai cryptocurrency, malah mengatakan aplikasi pembayaran fiat adalah “gangguan terbesar kepada perniagaan kami” dalam satu wawancara yang diterbitkan dalam edisi Julai-Ogos Harvard Business Review.

Ketika ditanya mengenai ancaman dari persaingan syarikatnya, Dimon yang merupakan Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif JPMorgan Chase (Four Biggest Bank Of Amerika – mengumumkan bahawa syarikat payment gateway “Bentuk pembayaran baru fiat ke digital.” Secara khusus menamakan PayPal, Venmo dan Alipay sebagai persaingannya. Dimon berkata

“Syarikat-syarikat ini melakukan inovasi yang bagus untuk membenamkan perkhidmatan perbankan asas dalam paltform mereka”

Beliau dengan segaja tidak menyebut crypto sebagai gangguan dan ancaman yang paling berpotensi, apabila ditanya tentang pandangannya mengenai cryptocurrency dalam soalan berikut, Dimon hanya menjawab, “Saya tidak boleh mengatakan lebih lanjut mengenai cryptocurrency.” Dimon tidak berpendapat bahawa crypto adalah ” tidak sama dengan mata wang emas atau fiat, “yang disokong oleh undang-undang, polis, mahkamah dan lain-lain lagi yang tidak dapat direplikasi, dan telah ada ketetapan terhadap sistemnya.” Dimon cuma mendakwa teknologi blockchain adalah sangat hebat namun bukan cryptocurrency – Malah beliau akui mengatakan bahawa JPMorgan Chase kini sedang dalam menguji teknologi blockchain dan akan menggunakannya dalam sistem mereka untuk banyak perkara. ”

Sementara kedudukan rasmi JPMorgan mengenai cryptocurrency dan pendapat Dimon tidak selalu bertepatan, kedua-dua telah melihat pergeseran sepanjang tahun lalu. Pada 13 September, 2017, Dimon dilaporkan memanggil Bitcoin sebagai “penipuan” pada mesyuarat pelabur, bersama-sama mengancam untuk melarang semua dagangan cryptocurrency menggunakan akaun syarikat.

Bertentangan dengan apa yang Dimon memberitahu Harvard Business Review dalam wawancaranya baru-baru ini, dalam penipuan SEC pada 27 Februari, bank itu menandakan cryptocurrency di bawah subseksyen “Persaingan” laporan, dengan mengatakan ia boleh “menekan harga dan yuran untuk produk JPMorgan Chase dan perkhidmatan atau boleh menyebabkan JPMorgan Chase kehilangan bahagian pasaran. ”

Pada bulan Februari tahun ini, laporan dalaman JPMorgan juga menamakan cryptocurrencies sebagai “wajah baru yang inovatif dalam teknologi blockchain”.

Pada 17 Mei lepas, JPMorgan mengumumkan bahawa mereka telah mencipta peluang pekerjaan dan mengisi kedudukan aset utama crypto.

Jika melihat dari cara dan tingkah laku Dimon apabila ditanya berkaitan cryptocurrency, membuatkan penipuannya jelas terkantoi, Jika dilihat dari kenyataan beliau sejak dari tahun lepas banyak memainkan peranan harga turun naik yang mendadak. Bagi penulis , pasti Jamie Dimon adalah whale yang terbesar dalam diam-diam , bukan untuk kepentingan syarikat , namun kepentingan nya sendiri.

 

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!