Jawatankuasa Negara Rusia Merancang Pelancaran Stablecoin oleh Bank Sentral

76

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Pengerusi Jawatankuasa Negara Duma Rusia mengenai Pasaran Kewangan mendakwa bahawa entiti itu sedang mempertimbangkan pelancaran cryptocurrency yang disokong negara yang disandarkan kepada ruble Rusia, stesen berita radio Rusia Govorit Moskva dilaporkan pada hari Jumaat, 2 November.

Bercakap pada sidang akhbar mengenai kenaikan beban hutang isi rumah, Pengerusi Anatoly Aksakov menyatakan keyakinannya bahawa kerajaan akan menukarkan matawang  ke cryptocurrency. Timbalan Pengerusi menjelaskan bahawa syiling tersebut akan mewakili stabilcoin bertenaga blockchain dipatenkan 1: 1 kepada ruble.

Aksakov menerangkan dengan lebih lanjut model mewujudkan stabilcoin, menyatakan bahawa cryptocurrency akan disokong oleh deposit perbankan tertentu. Selepas itu, institusi perbankan ditetapkan untuk mengeluarkan sejumlah aset crypto yang sepadan dengan menggunakan teknologi blockchain dan mematuhi bahagian 1: 1.

Menurut media berita Moscow yang berpangkalan di Mskagency, pengerusi telah menjelaskan bahawa cryptocurrency akan dikeluarkan oleh bank pusat kerana ia disokong oleh mata wang fiat. Sebagai kesimpulan, Aksakov menyatakan bahawa pelaksanaan teknologi blockchain dari segi pengeluaran “crypto-money” adalah “dijanjikan.”

Pada akhir Oktober, Aksakov mendakwa bahawa mata wang kriptografi utama seperti Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH) ditakdirkan untuk “masa depan yang suram” kerana mereka tidak disokong oleh apa-apa, sambil menambah bahawa ini adalah sebab pindaan baru-baru ini ke undang-undang draf Rusia “Pada Aset Kewangan Digital” mengeluarkan takrif perlombongan crypto dari bidangnya.

Idea melancarkan cryptocurrency negara yang dikeluarkan oleh Rusia, dijuluki CryptoRuble, diumumkan pada awal tahun 2018, dengan Persatuan Rusia Cryptocurrency dan Blockchain (RACIB) mendakwa bahawa duit syiling itu akan dilancarkan pada pertengahan tahun 2019.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!