Kad Pengangkutan Awam Negara Argentina SUBE Menerima Bitcoin

253

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Kad pengangkutan awam negeri Argentina SUBE (Sistema Único de Boleto Electrónico) kini boleh menambah nilai menggunakan Bitcoin (BTC).

Alto Viaje, platform untuk menambah wang ke kad SUBE, telah bekerjasama dengan Bitex, yang menyediakan perkhidmatan kewangan yang dikendalikan oleh blokchain kepada perniagaan. Hasil daripada perkongsian itu, kad SUBE kini boleh dibiayai menggunakan BTC, melalui laman web Alto Viaje.

Manuel Beaudroit, CMO di Bitex, mengatakan bahawa SUBE – boleh digunakan untuk perjalanan kereta api, bas dan tol kereta bawah tanah – digunakan oleh lebih dari tujuh juta orang di 37 lokasi di Argentina. Dia menjelaskan bahawa Alto Viaje sebelumnya pernah bekerja dengan PayPal dan Rapipago, sistem pembayaran digital Argentina.

Beaudroit selanjutnya menjelaskan bahawa matlamat utama perkongsian ini adalah memberi orang akses yang lebih luas kepada “teknologi revolusioner seperti Bitcoin.”

Penyedia teknologi di bawah SUBE adalah Argentina Nacion Servicios S.A., anak perusahaan Banco de la Nación Argentina, bank nasional negara itu.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, penyedia pengangkutan awam utama U.K. Go-Ahead Group Plc. baru-baru ini telah bermitra dengan DOVU permulaan blockchain untuk memperkenalkan sistem ganjaran yang diberikan untuk pelanggan kereta api. Berikutan perjanjian itu, DOVU akan melancarkan platform, yang menggunakan token ERC-20 asli, DOV, untuk memberi ganjaran kepada ahli untuk berkongsi data perjalanan mereka.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!