Kaji Selidik China Dalam Cryptocurrency

398

Satu tinjauan China sebanyak 4,200 responden menunjukkan 40 peratus bersedia untuk melabur dalam crypto pada masa akan datang.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

PANews, yang Twitternya menerangkan sumber berita untuk berkongsi berita blockchain di seluruh Asia, menjalankan tinjauan itu.

Menurut jawapan yang dikumpulkan semasa tinjauan yang berkaitan dengan crypto, kira-kira separuh daripada semua responden telah mendengar istilah berikut: cryptocurrency, mata wang digital atau Bitcoin (BTC).

Sebaliknya, 63 peratus daripada responden percaya bahawa tidak ada keperluan untuk crypto sebagai cara pembayaran. Selain itu, hanya 22.2 peratus daripada individu yang disurvei sedar akan konsep token yang dikuasai blockchain.

Kerajaan China baru-baru ini mengeluarkan ranking cryptocurrency terkini, yang meletakkan Bitcoin di kedudukan ke-18 dan EOS di bahagian atas. Tempat kedua dipegang oleh cryptocurrency terbesar ketiga dalam pasaran, Ethereum (ETH).

Seperti yang dilaporkan pada pertengahan November, satu kaji selidik Twitter yang dijalankan oleh bekas kongres Amerika Syarikat, Ron Paul – yang menghitung 94,894 undi – memihak kepada Bitcoin lebih daripada bentuk wang yang tradisional sebagai pelaburan jangka panjang.

Selain itu, kaji selidik yang lebih baru yang dijalankan oleh Persatuan Persekutuan Teknologi Maklumat, Telekomunikasi dan Media Baru (Bitkom) Jerman mendedahkan bahawa lebih satu pertiga daripada perniagaan besar Jerman menganggap blockchain sebagai revolusioner internet.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!