Kakao Corp Merancang Implikasi Blockchain

223

Operator aplikasi komunikasi Korea Selatan, Kakao Corp. sedang mempertimbangkan untuk menawarkan penempatan swasta untuk menarik pelabur untuk membangunkan anak syarikat mereka.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Inisiatif blockchain Kakao Corporation, berasaskan Tokyo Ground X, diumumkan pada akhir Mac sebagai sebahagian daripada pelan perniagaan Kakao 3.0 pengendali aplikasi komunikasi yang berhasrat untuk pasaran Asia yang lebih luas.

Ground X berhasrat untuk melepaskan versi ujian pada bulan September, dengan platform blockchain yang akan hidup pada penghujung 2018. Jason Han, Ketua Pegawai Eksekutif Ground X, memberitahu bahawa platform blockchain mungkin mempertimbangkan untuk mendapatkan modal bulan depan dari kerjasama dengan syarikat perkhidmatan pengguna yang digunakan untuk perjudian dan perkongsian kandungan, tetapi menambah bahawa tiada rancangan firma yang dimuktamadkan.

Dari segi apa yang Ground X akan hasilkan, Han meramalkan penambahan perkhidmatan seperti Steemit, dalam kes ini di mana pengguna diberi ganjaran untuk kandungan asal dengan cryptocurrency. Menurut Han, perkhidmatan yang ditawarkan oleh Ground X akan “lebih praktikal” berbanding apa yang ditawarkan oleh pemain lain di ruang blockchain:

“Masalah terbesar dengan blockchain sekarang ialah tidak ada perkhidmatan tunggal yang digunakan orang biasa.”

Lokasi Ground X di Jepun dipilih kerana alasan pengawalseliaan, kata Han, kerana Tawaran Syiling Permulaan (ICOs) tidak sah di Korea Selatan, di mana kebanyakan aplikasi sembang Korea Kakao adalah 50 juta pengguna bulanan.

Han mencatatkan bahawa walaupun Ground X dan Kakao akan bekerjasama, tidak ada rancangan segera untuk meletakkan aplikasi sembang Kakao di blok tersebut. Aplikasi pemesejan popular Pavel Durov, Telegram, juga telah berkembang ke dalam sektor crypto tahun ini, membatalkan rancangan mereka untuk melancarkan ICO awam selepas dua pusingan pra-ICO mereka yang hanya bertauliah sahaja mengumpul sejumlah $ 1.7 bilion.

Han mengakui bahawa walaupun benar bahawa mewujudkan platform blockchain tidak lagi sesuatu yang baru, “kami tidak lewat di sini:” “Kami tahu kami bukan pendahulu teknologi blockchain. Tetapi industri masih berkembang. “

 

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!