Kebanyakan Harga Grafik Kad Jatuh mengikut Pasaran Crypto

315

Kemerosotan baru-baru ini dalam pasaran crypto membawa kepada pembekal kad grafik menurunkan harga mereka, outlet teknologi DigiTimes dilaporkan 29 Jun.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Penjualan perkakasan perlombongan crypto ASIC telah menurun, dengan penurunan harga yang diperkirakan sebanyak 20% pada bulan Julai. Antara syarikat yang terjejas ialah Syarikat Pembuatan Semikonduktor Taiwan, serta rakan perkhidmatan reka bentuk litar bersepadu (IC) seperti Global Unichip.

DigiTimes mencatatkan bahawa inventori pasaran kad grafik global kini sekitar beberapa juta unit. Nvidia yang berpangkalan di Amerika Syarikat, pembuat kad grafik lain, dilaporkan mempunyai kira-kira sejuta GPU yang ditetapkan untuk dikeluarkan. GPU generasi akan datang akan ditangguhkan hingga lewat pada suku keempat 2018.

Pada bulan Mei, Nvidia melaporkan bahawa mereka membuat $ 289 juta daripada jualan grafik card ke pasaran crypto pada suku pertama, meramalkan penurunan dua pertiga pada suku kedua disebabkan oleh pembetulan pasaran. Juga pada bulan Mei, pengeluar ASIC China Bitmain melaporkan bahawa mereka sedang mempertimbangkan untuk beralih kepada AI disebabkan oleh peningkatan peraturan crypto yang lebih ketat di China.

Pada akhir bulan Jun, dua penganalisis memberi amaran kepada pelabur Advanced Micro Devices Inc. (AMD) bahawa harga saham boleh jatuh jika perlombongan crypto menjadi kurang permintaan.

Kebanyakkan harga grafik kad turun 20% dari harga semasa , Jikalau anda seorang miners inilah masa yang terbaik untuk membeli grafik card mining. Lebih-lebih lagi Malaysia sudah dimansuhkan cukai GST sebanyak 6%. Pemasalahan Malaysia cuma kadar bil api yang sederhana tinggi. Kita memerlukan lebih banyak loji jana elektrik menggunakan Hydro atau Solar di Malaysia kerana Sistem Jana Letrik di Malaysia masih menggunakan Arang Batu yang di beli dari USA.

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!