Kembar Winklevoss meyakinkan Portnoy untuk membeli USD$ 200K BTC & USD$ 45K LINK

95Organisasi induk Google Alphabet ingin tingkatkan penggunaan perkhidmatan pembayaran digital di Amerika Utara. Syarikat itu telah bekerjasama dengan 6 bank untuk menyediakan akaun cek dan simpanan digital kepada pengguna aplikasi Google Pay di USA.

Google Pay Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOG) (GOOGL) telah menyaksikan perkembangan yang ketara sejak beberapa tahun yang lalu. Perkembangan ini berasal dari pasaran baru, dengan beberapa pasaran maju seperti UK yang mengalami penurunan pengguna aktif bulanan. Google Pay mempunyai lebih daripada 75 juta pengguna aktif bulanan di India pada akhir bulan Mei, ianya merupakan peningkatan yang ketara sebab dari sekitar 67 juta pengguna aktif pada bulan September tahun lalu. Sebaliknya, UK telah menyaksikan MAU Google Pay menurun dari sekitar 1.4 juta menjadi sekitar 214,000 dalam tempoh tiga tahun terakhir.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Andreas Antonpolous: Saya telah ditawarkan 10BTC untuk melakukan wawancara mengenai HEX untuk menunjukkan bahawa itu bukan penipuan. Saya tidak diminta untuk menyatakan pembayaran. Buat kesimpulan anda sendiri. Tweet Andreas antonopoli telah disebutkan seperti yang di bawah
Saya telah ditawarkan 10BTC untuk melakukan wawancara mengenai HEX untuk menunjukkan bahawa itu bukan penipuan.
Saya tidak diminta untuk menyatakan pembayaran. Buatlah kesimpulan anda sendiri.


Yuran Ethereum telah mencecah sebanyak USD$6.87 juta – melebihi yuran Bitcoin

Federal Reserve bereksperimen dengan dolar digital – CoinDesk
U.S. Rizab Persekutuan USA sedang aktif menyiasat teknologi lejar yang diedarkan dan bagaimana ianya boleh digunakan untuk mendigitalkan dolar.

Gabenor Lembaga Rizab Persekutuan Lael Brainard mengatakan bank pusat di USA telah menguji DLT sejak beberapa tahun yang lalu untuk mengkaji apa yang mungkin dilakukan oleh mata wang digital terhadap ekosistem pembayaran kini, dasar monetari, kestabilan kewangan dan sektor perbankan.
“Dengan mempertimbangkan isu-isu penting ini, RIzab Persekutuan sedang aktif dalam menjalankan penyelidikan dan eksperimen yang berkaitan dengan teknologi lejar yang diedarkan dan kes penggunaan yang berpotensi untuk mata wang digital,” kata Brainard pada hari Khamis di Waktu Inovasi Pejabat Bank Rizab Persekutuan di San Francisco.

Baca dengan lebih lanjut: Jawatankuasa Perbankan Senat Tetap Terbuka kepada Idea Dolar Digital dalam Perbicaraan Selasa
Brainard memberitahu bahawa pandemi COVID-19 yang sedang berlangsung adalah salah satu isu yang memperkuat perlunya “akses segera ke dana yang dipercayai,” beliau juga berkata bahawa penerima dana rangsangan kecemasan menghabiskannya dengan cepat, menunjukkan mereka sangat memerlukan akses.

“Krisis COVID-19 adalah peringatan dramatik tentang pentingnya infrastruktur pembayaran yang berdaya tahan dan boleh dipercayai dapat diakses oleh semua orang Amerika,” katanya. “Dapat dilihat juga bahawa setelah penurunan belanja yang tajam pada awal krisis COVID-19, banyak isi rumah meningkatkan perbelajaan mereka mulai pada hari mereka menerima pembayaran bantuan.”
Idea dolar digital sebagai alat untuk mengedarkan dana rangsangan kecemasan bukanlah perkara baru. Kongres telah mengemukakan idea ini sejak Mac. Walau bagaimanapun, belum ada usaha untuk membuat mata wang digital bank pusat berasaskan blockchain di USA.

Cap pasaran token YAM runtuh lebih dari 90% dalam beberapa minit apabila kekurangannya dapat diketahui. Token YAM projek Yam Finance yang viral telah kehilangan lebih daripada 90% dari modal pasarannya dalam beberapa minit apabila “potensi kekurangan” terbongkar.
“Kami menyiasat dengan segera apa kelemahannya.. Kami menyarankan keluar dari kolam Uniswap YAM / yCRV sebelum turun semula pada pukul 8 pagi UTC (35 minit),” kata Yam.Finance hari ini. yCRV adalah sekumpulan stablecoin yang menghasilkan hasil pada protokol Curve.

Permodalan pasaran YAM telah merosot hampir USD$ 19.5 juta pada masa penulisan daripada USD$ 475 juta kira-kira satu jam yang lalu. Harga YAM kini diperdagangkan sekitar USD$ 0.6 setiap satu. Protokol Yam menjadi terkenal seketika dan telah melepasi nilai keseluruhan sebanyak USD$ 500 juta dikunci (TVL) pada satu ketika. TVL semasa bernilai sekitar USD$ 371 juta, menurut Yam.Zippo.
“Maafkan saya semua. Saya telah gagal. Terima kasih atas sokongan anda hari ini. Saya sakit dan sedih,” tweet Brock Elmore, pencipta protokol Yam

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!