Ken Shishido Mahu Semua Menggunakan ‘Cash’ Sebagai Denominasi Pecahan Kepada BCH

110

Baru-baru ini di Persidangan Wawasan Satoshi di Jepun, pengasas bersama Tokoh Bitcoin Cash Tokyo, Ken Shishido, membincangkan bagaimana dia telah mempromosikan penggunaan BCH di negara ini. Lebih-lebih lagi, Shishido telah mempromosikan idea penjenamaan BCH baru dalam komuniti dengan memanggil pecahan BCH sebagai ‘Cash’ daripada ‘Bits’ dan setakat ini beberapa ahli komuniti BCH telah bersetuju konsep itu.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Mempromosikan Bitcoin Cash di Seluruh Jepun dan Di Seluruh Dunia

Ken Shishido memang terkenal di Jepun di arena mata wang kripto. Beliau adalah penganjur dan pengasas bersama bagi Mesyuarat Bitcoin Cash Tokyo. Baru-baru ini Shishido memberikan persembahan mengenai bagaimana dia menganggap penerimaan ini harus dipromosikan di Jepun dan beberapa cara dia dan ahli-ahli Meetup telah memperkuat penerimaan yang meluas. Pada Persidangan Visi Satoshi (SVC) Shishido menjelaskan bahawa beliau telah menganjurkan lebih daripada 170 Meetups mata wang kripto sepanjang tahun lalu, menggambarkan latar belakangnya dalam industri bitcoin di Jepun. Penganjur Tokyo Meetup juga telah mengembara ke seluruh dunia dalam menyebarkan tentang kriptografi juga. Shishido menjelaskan kepada orang ramai bahawa Jepun mempunyai salah satu daripada populasi pengguna mata wang kripto tertinggi di seluruh dunia dengan kira-kira 2 juta pengguna, menurut anggarannya.

BUIP087: Penggunaan denominasi ‘Cash’ untuk Satu Ratus Satoshi

Pada akhir perbincangan Shishido, beliau secara ringkas menyebutkan satu matlamat yang sedang beliau usahakan di mana menukar nama untuk pecahan kecil Bitcoin Cash dari ‘Bits’ kepada ‘Cash.’ Pada asasnya, Shishido telah mengemukakan permintaan BUIP untuk menukar istilah dalam Bitcoin Cash kepada “Cash” (CSH) sebagai istilah standard untuk 100 (satu ratus) ‘satoshi’ atau 1/1,000,000 (satu per satu juta) daripada Bitcoin Cash (BCH). Shishido menerangkan motivasinya kerana ingin mengubah istilah semasa.

“Bitcoin Cash berusaha untuk menerima pakai di seluruh dunia, dan denominasi unit dan pengiraan harus mudah bagi pengguna biasa untuk transaksi harian – Dan, ia perlu dibezakan dari Bitcoin Core (BTC) untuk mengelakkan kekeliruan” jelas permintaan BUIP Shishido.

Nama “cash” telah dibincangkan dan dicadangkan oleh orang ramai sebelum ini. Penulis BUIP ini tidak mengambil sebarang kredit untuk mencipta istilah itu – Memandangkan harga BCH semakin meningkat berbanding mata wang fiat, penting untuk memberi pengguna keupayaan untuk mengira dengan cepat dan tepat harga bagi urus niaga, simpanan dan aktiviti ekonomi lain.

Unit Wallet Menambah Denominasi ‘Cash’

Setakat ini idea Shishido telah dialu-alukan oleh komuniti dan dia telah meminta perniagaan untuk mempertimbangkan idea itu. Baru-baru ini platform Mobile-centric mudah alih bitcoin Unit Wallet hanya melancarkan versi 2.0 terkini dengan ciri-ciri baru seperti format alamat Cash.

Selain itu, Unit Wallet juga menggunakan konsep denominasi Cash Shishido dan pecahan kecil BCH mengandungi perkataan ‘cash’ di antara muka pengguna. Lihat kenapa Ken Shishido fikir penyokong BCH harus menaikkan idea denominasi ‘Cash’ dalam video di bawah.

 

 

[ sumber: Bitcoin News, tarikh 5 Apr, ditulis oleh Jamie Redman ]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!