Kerajaan Itali Menetapkan Yayasan Perundangan untuk Masa Depan Blockchain

63

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Kerajaan Itali sedang meminda peraturan untuk membenarkan pengesetan blokchain dan pengesahan dokumen digital.

Senator negara, della Repubblica, pada Rabu menerbitkan cadangan untuk menambah teknologi lejar teragih dan terma berkaitan kontrak pintar kepada Akta Senat No, 989, yang diluluskan pada Disember 2018.

Selain itu termasuk definisi blockchain dan kontrak pintar dalam pindaan itu, ia mencadangkan bahawa rakaman dokumen elektronik menggunakan teknologi berdasarkan pengedaran diedarkan “menghasilkan kesan undang-undang pengesahan masa elektronik yang disebut dalam Perkara 41 Peraturan EU no. 910/2014. ”

Pindaan itu telah diluluskan oleh jawatankuasa-jawatankuasa senat Hal Ehwal Perlembagaan dan Kerja Raya, menurut Kewangan Magnates. Untuk menjadi undang-undang, kelulusan kini mesti diperoleh dari Parlimen Itali.

Selepas itu, Agensi untuk Digital Italy akan menentukan piawaian teknikal untuk kegunaan praktikal penghakiman blockchain di negara itu.

Kerajaan Itali baru-baru ini mengambil beberapa inisiatif untuk membangunkan peranan teknologi blockchain di negara itu. Bulan lepas, Kementerian Pembangunan Ekonomi negara telah memilih 30 pakar dalam pelbagai bidang untuk membangunkan strategi blockchain nasional.

Negara itu juga menandatangani perisytiharan bersama dengan enam negara EU selatan yang lain, untuk mengetuai blokchain dalam mengubah ekonominya.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!