Kerajaan Korea Selatan Gandakan Dana untuk Projek Blockchain 2019

115

Kerajaan Korea Selatan telah bersetuju untuk melaburkan $ 35 juta dalam bajet tahun depan untuk membangunkan teknologi blockchain dan industri yang berkaitan dengan Distributed Ledger Technologies (DLT).

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Kerajaan Korea Selatan telah mengadakan pertemuan mengenai industri yang berkaitan dengan teknologi DLT dan blockchain dengan penyertaan Kementerian Sains dan ICT, Kementerian Penerangan dan Komunikasi, Parti Demokratik Korea, dan lain-lain. Naib Menteri Kesihatan dan Kebajikan mengumumkan pada mesyuarat bahawa kementerian bersetuju untuk meningkatkan belanjawan untuk tahun depan sebanyak tiga kali ganda berbanding tahun 2018, kira-kira $ 35 juta.

Tahun ini, Kementerian Sains dan ICT menerima 72 aplikasi projek blockchain daripada 41 institusi, dan memilih enam projek akhir bagi pembangunan mereka di sektor awam. Untuk tahun 2019, Kementerian akan melipat gandakan bilangan projek terpilih kepada 12, dengan tiga hingga empat projek blockchain yang diterajui oleh swasta.

Kementerian Penerangan dan Komunikasi akan bertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan teknikal, verificational, dan perundingan untuk startup blockchain untuk tahun depan.

Naib menteri kedua Kementerian Sains dan ICT menyatakan bahawa “semua orang bersetuju bahawa blokchain  adalah teknologi [yang akan] mengubah masa depan,”

Sebelum ini, sub-organisasi Kementerian Sains dan Teknologi Korea Selatan, Internet dan Agensi Keselamatan Korea (KISA), telah membuat pengumuman mengenai rancangan kerajaan untuk membelanjakan kira-kira $ 9 juta untuk menyebarkan projek blockchain di seluruh negara dan sektor swasta.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!