Kerajaan Malaysia Anjur Expo Hypernet Of Things

155

Dalam ekonomi global sekarang, rangkaian bekalan digital adalah normal dan bukan pengecualian. Dengan permulaan Revolusi Perindustrian Keempat, penumpuan pelbagai teknologi baru yang muncul mengaburkan garis halus antara dunia fizikal dan digital. Punca tercetusnya era fizikal siber membolehkan kita menguruskan aset kita, sama ada komoditi, peralatan modal, harta atau bandar raya seluruhnya – dari jauh, secara autonomi, sistematik & cekap.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Penaja Emas

 

Kerajaan Malaysia membina 2017 sebagai tahun Ekonomi Internet, dan melancarkan Zon Perdagangan Bebas Digital (DFTZ) bersama dengan penggunaan cloud system, penawaran  keselamatan siber generasi akan datang yang menjadi keutamaan bagi Transformasi Digital negara, oleh itu, menetapkan dunia digital dengan penggunaan teknologi dan aplikasi IOT.

Acara yang tepat pada masanya bertujuan untuk mengatasi kesedaran yang rendah dalam masyarakat Malaysia mengenai kepentingan IoT, Teknologi IoT dapat melengkapkan Transformasi Digital negara juga memberi inspirasi dan pemacu inovasi, dan kreativiti di kalangan belia sebagai permulaan.

Sektor pendidikan, baik orang awam dan swasta, bertanggungjawab dengan tugas meningkatkan kecekapan dan menyediakan tenaga kerja generasi masa kini dan masa depan.

“Walaupun belum lagi mencapai cita-cita kami iaitu Smart Cities dan Industry 4.0 untuk sektor perkilangan dan PKS, kami merancang untuk memodenkan pengurusan kemudahan awam, aset dan pertanian terlebih dahulu, kami berharap bahawa persaingan IOT bukan sahaja akan mempamerkan inovasi terkini mereka pada acara ini, tetapi juga akan membentangkan teknologi dan aplikasi IOT strategik yang sesuai dengan matlamat untuk Transformasi Digital Kebangsaan.”

Ekspo bersamaan ini dijangka mempamerkan penyelesaian, peranti, bukti dan teknologi IOT yang sedia ada dan pra komersil termasuk perkhidmatan telekomunikasi untuk IoT, M2M, AI, BDA & Datacentres, FinTech, Perkhidmatan Digital dan Pembangunan Sumber Manusia.

Bilangan Peserta yang dijangkakan: 60
Bilangan Pelawat Yang Diharapkan: 3,000 dari sektor berikut;

Pengawal selia & pembuat dasar, Perancang Bandar, Industri 4.0 & IIoT (Pembuatan), Rantaian & Logistik Pembekalan, Runcit & Penyempurnaan, Telekomunikasi, Infrastruktur, Pengurusan Risiko & Aset, Harta Tanah termasuk REIT, Kemudahan & Pengurusan Aset, Penyejukan & & Pengurusan D, cendekiawan, Penerbangan & Aeroangkasa, Rel, Pengurusan Fleet, Pengintegrasi Sistem, dan pengeluar Perkhidmatan & Komponen IT.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!