Kerjasama Starbucks dalam Microsoft Azure Platform Menjejak Kopi Berasaskan Blockchain

253

Syarikat Kopi Terbesar Amerika Syarikat – Starbucks akan melaksanakan perkhidmatan teknologi Azure Blockchain Microsoft untuk mengesan pengeluaran kopi.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Starbucks pertama kali mengumumkan inisiatif “inisiatif” pada 2018, menyatakan bahawa ia akan bekerjasama dengan petani di Costa Rica, Colombia, dan Rwanda untuk melancarkan sistem penjejakan kopi berasaskan blokchain. Sistem ini secara puratanya akan membolehkan pelanggan mengesan pengeluaran kopi mereka dan akan membuka peluang kewangan yang berpotensi untuk para petani kopi di belakang tabir.

Starbucks terus menyatakan bahawa mereka akan membuka sumber program perintis untuk menyebarkan penemuan mereka.

Kedua-dua syarikat itu menyampaikan beberapa inisiatif bersama hari ini di Persidangan Microsoft. Perkhidmatan Azure Blockchain Microsoft baru sahaja diumumkan pada 2 Mei,  Perkhidmatan Azure Blockchain adalah platform blockchain-as-a-service (BaaS) yang kini menyokong Quorum, platform berasaskan Ethereum JPMorgan Chase. Microsoft BaaS baru berupa untuk menyelaraskan penggunaan rangkaian konsortium dari penciptaan menjadi pengubahsuaian.

Awal minggu ini, butiran terperinci menunjukkan bahawa Starbucks akan menerima bayaran berdasarkan bitcoin (BTC) berikutan perjanjian ekuiti dengan platform perdagangan cryptocurrency Amerika Bakkt.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!