Khabar Angin Facebook Coin

285

Pelabur Millionaire VC Tim Draper bertemu dengan para eksekutif Facebook untuk membincangkan pelaburan dalam projek crypto media sosial, laporan Bloomberg pada 12 April.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Draper mendedahkan kepada Bloomberg bahawa dia “berminat untuk mendengar cerita” tentangprojek itu, mendakwa bahawa dia sudah bersedia untuk “melihat apakah ia sesuai.”

Langkah itu datang pada berita baru-baru ini bahawa gergasi media sosial Facebook dilaporkan mencari pelaburan bernilai $ 1 bilion daripada pelbagai firma modal teroka untuk membangunkan projek cryptocurrency yang sepatutnya. Pada 8 April, wartawan teknologi New York Times, Nathaniel Popper mendedahkan bahawa projek yang dilaporkan itu adalah stabilcoin yang akan disandarkan kepada sekumpulan mata wang asing yang dipegang dalam akaun bank.

Walaupun Facebook belum mengesahkan khabar angin setakat ini, Bloomberg adalah yang pertama melaporkan laporan pembangunan yang berkaitan dengan crypto oleh rangkaian sosial Facebook pada Disember 2018.

Berikutan Bloomberg, The New York Times menerbitkan artikel lain pada lewat Februari yang menyatakan bahawa Facebook sedang mengerjakan projek crypto yang sangat rahsia, merancang untuk memperkenalkan stabilcoin yang akan memasukkan tiga aplikasi milik penuh Facebook – WhatsApp, Facebook Messenger dan Instagram, dengan jumlah pendedahan daripada 2.7 bilion pengguna.

Menurut laporan minggu ini dari Bloomberg, Facebook masih “jauh melancarkan crypto nya tersendiri,” kerana ia dilaporkan cuba mencari penyelesaian cara terbaik untuk mendapatkan dana yang akan mengembalikan stabilcoin.

Sementara itu, pejabat Facebook di Menlo Park, California baru-baru ini membuka lima jawatan baru di jabatan blockchainnya, berikutan kedudukan yang diposting sebelumnya untuk seorang peguam kanan yang berpengalaman dalam kedua-dua industri, blokchain dan sistem pembayaran.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!