KodakOne Platform Copyright Digital

281

KodakONE – pemaju platform hak cipta imej berdasarkan blockchain yang dilesenkan oleh industri fotografi gergasi Kodak – dilaporkan menjana lebih daripada $ 1 juta dalam tuntutan pelesenan untuk hak imej semasa ujian beta terhad platformnya. Berita itu dilaporkan oleh sumber berita blockchain Breaker Mag pada 8 Jan.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, KodakONE Image Management Rights Platform adalah perlindungan hak cipta imej, pengewangan dan pengedaran gambar yang dijamin melalui blockchain. Walaupun projek itu tidak dikendalikan oleh syarikat Eastman Kodak itu sendiri, industri mantap telah membuat RYDE Holding (dahulunya Wenn Digital) pemegang lesen jenama rasmi.

Apabila Kodak mula-mula mengumumkan perkongsiannya dengan Wenn Digital, saham syarikat itu meningkat kepada $ 13.25, dengan para pengguna mengkritik langkah itu pada masa itu sebagai tawaran untuk mendapatkan wang tunai pada gembar-gembur ICO dan blockchain.

RYDE, bersama-sama dengan Inovasi ICOx, telah menyelia reka bentuk dan pembangunan Platform KodakONE dan token KodakCoinnya. Yang terakhir adalah token ERC-20, yang juga menggunakan komponen blockchain Stellar sebagai middleware. Sementara itu, platform KodakONE menggunakan infrastruktur blockchain hybrid dengan teknologi Ethereum, Stellar dan Hyperledger.

Oktober ini, KodakOne melancarkan Portal Pasca Pelesenan (PLP) beta, yang menggunakan teknologi crawler web pintar dan pengenalan imej untuk membolehkan pemegang hak untuk mengesan imej dan pelanggaran hak mereka.

Teknologi kecerdasan buatan (AI) memperkayakan data imej dan boleh meramalkan nilai pelesenan berdasarkan gambar yang didaftarkan sama, dengan platform juga membolehkan pemegang hak untuk melesenkan penggunaan imej secara retroaktif, dalam usaha untuk menjadikan pelanggar menjadi pelanggan yang sah.

Menurut Chell, daripada pendapatan $ 1 juta yang dijana semasa beta PLP, KodakONE akan mengenakan saku sekitar $ 400,000.

Di masa depan, platform itu dilaporkan bertujuan untuk mengintegrasikan token KodakCoin untuk penyelesaian lesen segera, serta mengerahkan kontrak pintar untuk pengurusan lesen pada skala.

Pengasas bersama KodakONE Cam Chell memberitahu Breaker Mag bahawa dalam industri fotografi semasa, walaupun para profesional hanya menguruskan untuk mengutip yuran pelesenan daripada 20 peratus pasaran paling banyak, disebabkan oleh kos pengurusan pengurusan yang mahal. Dengan memanfaatkan automasi granular yang disediakan oleh kontrak pintar dan blockchain, platform dilaporkan bertujuan untuk mengewangkan baki 80 peratus.

Seperti yang dilaporkan, KodakCoin didaftarkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), dengan menggunakan alat yang dikenali sebagai Perjanjian Mudah untuk Masa Depan Token (SAFT), yang membatasi penjualan kepada pelabur yang bertauliah.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!