Komuniti TON Lancar Versi Percuma “Telegram Open Blockchain”

7

Komuniti Free TON adalah kumpulan bebas pembangun perisian, pengesah dan pengguna telah melancarkan “Free TON Blockchain” pada, 7 Mei di Github.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

TON atau nama panjangnya Telegram Open Network, blockchain yang awalnya dibuat oleh aplikasi messenger yang diencrypt oleh Telegram.

Komuniti TON sebelumnya telah menyatakan bahwa mereka akan melancarkan jaringan, meskipun Telegram telah lama bersengketa dengan persetujuan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat yang berusaha berterusan untuk menyekat pelancaran rangkaian tersebut.

Menurut pengumuman yang dikongsi oleh TON Labs, komuniti akan melancarkan Blockchain TON Percuma bersama dengan token “TON” percuma untuk diedarkan kepada pengguna.

Telegram Pavel Durov “tidak boleh lagi terlibat” dalam projek itu
Dengan melancarkan rangkaian dan token secara bebas dari Telegram, komuniti Free TON meletakkan rangkaian sebagai “blockchain yang terdesentralisasi.” Blockchain TON Percuma akan dikekalkan dan disahkan oleh rangkaian anggota bebas dan bukan hierarki yang mengusahakan prinsip-prinsip Deklarasi Desentralisasi (DOD). DOD adalah dokumen utama yang mengatur operasi Komuniti TON Percuma dan boleh didapati di laman web projek freeton.org.

Anda atau mewakili syarikat juga turut diundang untuk perjanjian DOD (Declaration of Decentralization) link di bawah:
https://freeton.org/dod

Pelancaran Free Ton Blockchain di Github berlaku walaupun keputusan jelas oleh CEO Telegram Pavel Durov untuk menangguhkan pelancaran TON pada April 2021. Namun komuniti Free TON mengatakan bahawa Telegram “tidak dapat lagi terlibat” dalam projek:

“Prosiding undang-undang di AS bermaksud bahawa Telegram, pencipta awal blockchain TON (Telegram / The Open Network), tidak lagi dapat terlibat […] Kami berharap Free TON akan mempromosikan nilai pasaran bebas, perlindungan data peribadi, pemerintahan yang desentralisasi, dan kerjasama di seluruh dunia. “

Anggota A.S. tidak dapat menyertai komuniti buat masa ini
Menurut Komuniti Free TON, sesiapa sahaja boleh menjadi sebahagian daripada rangkaian dengan hanya menandatangani DOD. Walau bagaimanapun, orang dan organisasi di A.S. pada awalnya tidak dapat bergabung dengan rangkaian pada tahap ini, kata komuniti. Namun Komuniti Free TON berjanji bahawa entiti A.S. akan menjadi sebahagian daripada rangkaian suatu hari nanti:

“Ketika kita berkembang untuk mencapai desentralisasi penuh, semua halangan tersebut akan dihilangkan secara semula jadi. Tidak akan ada ketua terpusat lagi yang mampu menjawab pertanyaan tentang siapa yang dapat atau tidak dapat bergabung. “

Bersempena dengan pelancaran tersebut, Komuniti TON Percuma segera mengadakan persidangan pelancaran dalam talian di YouTube pada pukul 8:00 pagi EST.

Berita itu muncul sejurus TON Labs mendedahkan rancangan mereka untuk membuka sumber utama komponen TON OS di GitHub pada 7 Mei. TON OS dirancang untuk berfungsi sebagai sistem operasi untuk blockchain TON dan diharapkan dapat tersedia sebagai perisian percuma untuk peranti utama seperti iPhone, telefon pintar dan PC berasaskan Android.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!