Kontroversi Tether Tambah $250 Juta dalam USDT

272

Coin yang paling stabil dalam pasaran crypto ialah Tether (USDT), dalam kiraan nisbah 1 Teather Token bersamaan 1 Dolar AS dan akan terus mengekalkan harganya begitu.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Pada 25 Jun , USDT telah menambah pengeluaran token sebanyak 250 juta token, menurut data dari Omni Explorer.

Pada akhir bulan Mac, Tether telah mengeluarkan 300 juta token, membawa kepada kenaikan harga kecil untuk Bitcoin (BTC). Pergerakan itu juga dipandang dengan tindak balas daripada pengkritik di Twitter mengenai kontroversi yang mengelilingi kekurangan audit audit awam untuk memastikan kesahihan tuntutannya disokong oleh fiat.

Baru-baru ini, Tether telah membuat berita apabila kajian baru yang dikumpulkan oleh University of Texas mencadangkan bahawa altcoin telah berada di belakang manipulasi harga Bitcoin pada 2017, kenyataan ini telah dinafikan CEO Tether.

Tether dengan juruauditnya pada bulan Januari tahun ini – sebelum audit rasmi dikeluarkan – telah melancarkan kritik yang pedas , tetapi kenyataan tidak rasmi dari firma undang-undang minggu lalu mendakwa bahawa Tether sebenarnya mempunyai kira-kira jumlah pegangan dolar yang sesuai dengan nilai coin nya yang statik, pada 1 Jun.

Pengasas Litecoin (LTC) Charlie Lee tweeted hari ini bahawa 250 juta terbitan USDT dapat dibandingkan dengan jumlah wang dalam dolar yang didepositkan ke pertukaran cryptocurrency –  tidak semestinya menghalang lonjakan harga segera akan terjadi ketika ia digunakan untuk membeli crypto:

 

Teather USDT adalah sebuah coin yang paling stabil dan paling banyak digunakan traders. Kepenggunaan untuk mengekalkan nilai pegangan crypto dalam nilai USD , ini dapat mengelakkan harga kerugian naik turun yang sering berlaku dalam pasaran crypto.

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!