Korea Selatan akan menaikkan cukai keuntungan modal krypto sebanyak 20%

52


Sejak kebelakangan ini, anggota sektor swasta Korea Selatan telah membincangkan tentang bil taksiran cukai berkaitan krypto untuk menetapkan caj penambahan modal untuk krypto.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Semasa perbincanga ini pada 13 Julai, setiap individu menunjukkan
perbelanjaan keuntungan krypto boleh meningkat sebanyak 20%.
Krypto boleh dianggap sebagai “barangan”.

Perubahan dicadangkan terhadap undang – undang kini juga merancang untuk mencirikan mata wang krypto sebagai “barangan” dan bukannya standard kewangan. Para perundangan telah menetapkan bahawa sumber maya boleh dianggap sebagai pengisytiharan elektronik untuk menilai kewangan yang dapat ditukar secara elektronik.

Bagaimanapun, jika pertukaran adalah untuk tujuan membuat transaksi, ianya akan dilihat sebagai satu kelebihan. Ini sebab mengapa Vet Street Vall menyatakan bahawa “segalanya”
adalah krypto terendah berbanding Bitcoin

Kini, hampir tiada krypto lain yang penting selain dari Bitcoin: Ex – Goldman Sachs Exec. CEO kepada Real Vision, Raoul Pal menyatakan dalam wawancara terkini, beliau merasakan bahawa kini “tiada perdagangan yang penting selain dari Bitcoin”.

Beliau juga tambah bahawa “hampir semua krypto adalah perdagangan rendah” dalam dunia krypto. Sejurus selepas membuat kenyataan itu, beliau juga mengatakan oleh kerana percetakan wang yang masih berterusan, membuat beliau lebih mendorong untuk fokus kepada Bitcoin daripada sebelumnya:

“Sebenarnya, hanya satu aset yang mengimbangi perkembangan penyata imbangan G4. Ianya bukan saham, bukan bon, bukan komoditi, bukan kredit, bukan logam berharga, bukan penambang. Hanya satu aset yang menunjukan prestasi yang amat tinggi sepanjang masa: Ya, Bitcoin. Tahap keyakinan saya dalam Bitcoin meningkat setiap hari. Saya sudah lama tidak bertanggungjawab. Saya sekarang berfikir bahawa mungkin tidak layak memiliki aset lain sebagai peruntukan aset jangka panjang, tetapi itu adalah kisah untuk hari lain (saya masih memikirkan tentang hal ini). ” – Raoul Pal, CEO Real Vision

Krypto Goldman Sachs: Mungkin akan bekerjasama dengan JP Morgan
dan Facebook

Goldman Sachs kini dianggap untuk mencipta krypto tersendiri. Baru – baru ini beliau telah melantik seorang ketua baru untuk aset digital, syarikat itu menunjukkan kemungkinan adanya kerjasama dengan syarikat lain, termasuklah JP Morgan dan Facebook. JP Morgan telah mencipta satu syiling JPM dan Facebook juga mencadangkan “Projek Libra Cryptocurrency”. Perancangan krypto Goldman Sachs Bank pelaburan Global, Goldman Sachs melantik Mathew McDermott sebagai ketua
aset digital yang menjalankan operasi pelaburan dalam Bank tersebut. Beliau kini mendedahkan bahawa Goldman sedang meneroka untuk mencipta krypto tersendiri,

CNBC laporkan pada hari Khamis, juga petikan kenyataan Mathew:
Kini kita sedang meneroka viabiliti komersial untuk mencipta token fiat digital kami sendiri.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!