KuCoin Lancar Sokongan Kad Kredit untuk 17 mata wang

7

KuCoin telah melancarkan sokongan kad kredit untuk 17 mata wang fiat baru, dengan pertukaran memperluas perkhidmatannya kepada pelanggan Amerika Latin dan Eropah Timur.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Pertukaran aset crypto yang berpangkalan di Seychelles KuCoin telah memperluaskan tanjakan fiatnya, dengan memperkenalkan sokongan untuk 17 mata wang negara pada 12 Jun.

KuCoin kini menyokong pembelian kad kredit dalam lebih dari 50 mata wang fiat melalui penyatuan dengan Simplex, Banxa, dan OTC Trading Desk.

Perkhidmatan fiat baru mengikuti laporan yang mendedahkan bahawa kepulauan kecil Seychelles Afrika mengadakan urus niaga transaksi Bitcoin (BTC) rentas sempadan yang lebih besar daripada Amerika Syarikat.

KuCoin menambah sokongan kad kredit untuk 17 mata wang fiat
Mata wang KuCoin yang baru disokong terutamanya menyasarkan negara-negara yang terletak di Amerika Latin dan Asia Tengah.

“KuCoin telah berkomitmen untuk mempromosikan penggunaan secara besar-besaran blockchain dan cryptocurrency, dan saluran mudah untuk bertransaksi dari fiat ke crypto akan banyak menyumbang kepada ini,” kata ketua eksekutif KuCoin Global, “Johnny Lyu.

Pembelian Fiat kini disokong untuk mata wang nasional Emiriah Arab Bersatu, Azerbaijan, Chile, Colombia, Costa Rica, Argentina, Republik Dominika, Georgia, Kazakhstan, Moldova, Namibia, Peru, Qatar, Uruguay, India, Filipina, dan Uzbekistan .

“Melalui usaha berterusan di saluran fiat, KuCoin mengalu-alukan lebih banyak pendatang baru untuk merangkul dan memberi sumbangan kepada dunia crypto,” tambah Lyu.

Seychelles menguasai jumlah BTC antarabangsa
Perluasan sokongan fiat oleh KuCoin muncul ketika data yang diterbitkan oleh Crystal mendedahkan bahawa Seychelles adalah sumber terbesar pemindahan Bitcoin rentas sempadan di dunia.

Walaupun hanya terdiri dari kepulauan seluas 175 mil persegi dengan populasi sekitar 100,000 orang, pertukaran yang berkedudukan di Seychelles dianggarkan telah menerima $ 15.83 juta dan mengirim pemindahan Bitcoin bernilai $ 20.83 bilion ke dalam dan luar negara pada tahun 2019.

Aliran Bitcoin yang paling aktif di seluruh dunia didapati dari Seychelles ke Eropah, Amerika Syarikat, dan Korea Selatan – dengan pertukaran setiap negara memproses lebih dari $ 2 bilion pemindahan BTC transnasional dengan rakan sejawat yang terletak di Seychelles.

Seychelles adalah rumah bagi banyak pertukaran crypto terkemuka, termasuk BitMEX, Cex.io, dan Bitfinex.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!