Laman Web Streaming Twitch Menghapus Pilihan Pembayaran Crypto

98

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Perkhidmatan streaming milik Amazon – Twitch telah jelas mengeluarkan Bitcoin (BTC) dan Bitcoin Cash (BCH) sebagai pilihan pembayaran untuk langganan. Perubahan itu dilaporkan oleh pengguna Reddit pada 23 Mac.

Pengguna menyatakan bahawa Twitch telah menawarkan pilihan untuk membayar dengan BTC dan BCH menggunakan BitPay sebagai pemproses pembayaran, tetapi telah “menghapuskannya dalam beberapa minggu terakhir sebagai kaedah pembayaran untuk semua negara.” Satu pengguna, yang kelihatan sangat marah, mencatat bahawa mereka membatalkan semua langganan Twitch mereka dan menghantar tiket bantuan kepada syarikat itu.

Pada 20 Mac, satu lagi pengguna Reddit mendakwa bahawa Streamlabs – perisian aliran popular yang digunakan secara meluas oleh pengguna Twitch untuk mendapatkan petua – turut mengeluarkan sokongan untuk cryptocurrency.

Pada bulan Jun 2018, laman web tempahan perjalanan utama Expedia.com mengesahkan bahawa ia juga telah berhenti menerima Bitcoin sebagai kaedah pembayaran untuk hotel atau penerbangan.

Sebelum ini pada Ogos 2016, Twitch sebelum ini menawarkan Bitcoin sebagai pilihan pembayaran menggunakan Coinbase sebagai pintu masuk pemprosesan pembayaran.

Pada bulan September tahun lalu, bekas eksekutif syarikat tersebut, Matthew DiPietro, menyertai Yayasan Kin Ecosystem untuk mempromosikan coin tersebut sebagai ketua pegawai pemasarannya.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!