LG Bergabung dengan Hedera Hashgraph

121

LG Electronics telah bergabung dengan Hedera Hashgraph, platform lejar diedarkan awam bertaraf perusahaan. LG berfungsi sebagai anggota keempat belas dewan, duduk bersama Boeing, Deutsche Telekom, Google, IBM, Tata Communications, dan organisasi terkemuka lain.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Ketua Pegawai Eksekutif Hedera Hashgraph Mance Harmon memberitahu bahawa LG adalah pengeluar perkakas rumah pertama yang bergabung dengan Majlis Pemerintahan Hedera. Harmon menyatakan bahawa LG secara khusus akan bekerjasama dengan anggota dewan yang lain untuk mengenal pasti cara yang menyebarkan teknologi lejar, atau DLT, dapat memberi manfaat kepada pengguna dan rakan rantaian bekalan, dengan mengatakan:

“LG mempunyai kes penggunaan dan jangkauan yang luar biasa, dan walaupun kami belum siap untuk membicarakan hal-hal yang spesifik, namun tidak ada kekurangan dalam cara-cara yang berpotensi untuk kami bekerjasama dari perspektif yang dihadapi oleh pengguna dan perkhidmatan yang berkaitan dengan sokongan dengan rantaian bekalan dan aplikasi perusahaan tradisional. “

LG baru-baru ini menunjukkan peningkatan minat terhadap aplikasi DLT dan blockchain. Pada bulan September 2019, dilaporkan bahawa syarikat teknologi Korea mula mengembangkan telefon bimbit berasaskan blockchain untuk menyaingi telefon pintar Samsung Klaytn. LG juga baru saja mengumumkan kerjasama dengan syarikat teknologi, Evernym untuk mengembangkan sistem pengenalan berasaskan blockchain.

Menurut Cho Taeg-il, naib presiden kanan LG Electronics, teknologi lejar yang diedarkan khususnya berpotensi untuk meningkatkan nilai pelanggan dengan membolehkan perusahaan menawarkan perkhidmatan baru yang menunjukkan kepercayaan, keamanan, dan kepantasan. Dia menyatakan bahawa kerjasama dengan Hedera akan membantu syarikat mengembangkan lagi penggunaan DLT mereka, dengan mengatakan:

“Kami berharap dapat menjadi bagian dari Majlis Pemerintahan Hedera dan peluang di mana kami dapat berkolaborasi dengan organisasi terkemuka lainnya di berbagai industri untuk mengembangkan lebih lanjut aplikasi teknologi lejar yang diedarkan untuk menguntungkan perniagaan dan pengguna.”

Desentralisasi bermaksud memperluas kehadiran Hedera di Asia
Penting untuk dinyatakan bahawa Majlis Pemerintahan Hedera dirancang untuk membolehkan model pemerintahan yang sepenuhnya terdesentralisasi untuk lejar umum. Ini dicapai dengan membenarkan setiap anggota dewan menjalankan node di rangkaian awam Hedera Hashgraph. Setiap ahli bertanggungjawab untuk secara kerap menyetujui peta jalan Hedera dan kemas kini ke pangkalan data platform, memastikan desentralisasi dan kepelbagaian dewan.

Menurut Harmon, Majlis Pemerintahan Hedera akhirnya akan terdiri daripada 39 organisasi global dari pelbagai industri dan geografi. Beribu pejabat di Seoul, LG membawa elemen penting untuk majlis Hedera yang semakin meningkat – kehadiran yang lebih besar di Asia.

Walaupun Hedera sudah memiliki satu perusahaan yang berbasis di Asia di Dewan Pemerintahan mereka – Nomura, yang beribu pejabat di luar Jepun – penambahan LG sangat terkenal, kerana terdapat peningkatan jumlah inovasi DLT yang berasal dari Asia. Ini jelas sekali disebabkan oleh peningkatan aset digital di rantau ini.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!