Lockdown Coronavirus Meningkatkan Perdagangan Bitcoin di Rusia

21

Pada 4 Jun, satu kajian baru yang dilakukan oleh sebilangan pertukaran crypto yang berpusat di Rusia mendedahkan peningkatan ketara dalam perdagangan Bitcoin (BTC) di seluruh Rusia sejak Mac di tengah-tengah penutupan COVID-19.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Seperti laporan RBC, perwakilan dari pejabat pertukaran Rusia seperti Binance, Garantex, dan EXMO, menyoroti pertumbuhan jumlah pengguna di Rusia. Angka ini berkaitan dengan peningkatan jumlah dagangan dari bulan Mac hingga Jun.

Meningkatkan pendaftaran dari pengguna Rusia
Gleb Kostarev, ketua pejabat perwakilan Binance di Rusia, menjelaskan bahawa jumlah pendaftaran di platform mereka pada bulan April 2020 adalah dua kali lebih tinggi daripada pada bulan Disember 2019.

Dia menambah:

“Perlu diingat secara berasingan bahawa populariti perdagangan niaga hadapan meningkat di kalangan orang Rusia. Pada bulan April dan Mei, jumlah perdagangan instrumen ini dua kali lebih tinggi daripada pada bulan Mac dan lima kali pada bulan Januari.”

Sebaliknya, Sergey Mendelev, pengasas Garantex, menjelaskan bahawa peningkatan aktiviti di pertukaran cryptocurrency “tidak berkaitan dengan orang-orang yang mengeluarkan wang dari deposit atau menerima pembayaran dari anggaran.”

Pandemik COVID-19 dapat menjelaskan peningkatan mendadak dalam jumlah dagangan BTC Rusia
Itulah sebabnya penganalisis United Traders, Fedor Anaschenkov, percaya bahawa pengasingan diri dari coronavirus pandemik adalah salah satu pemacu yang menyebabkan peningkatan jumlah perdagangan.

Pertukaran crypto EXMO memberikan beberapa angka untuk menjelaskan peningkatan mendadak dalam jumlah dagangan BTC. Ketua Pegawai Eksekutif mereka, Sergey Zhdanov, menyatakan bahawa aktiviti laman web mereka meningkat sekitar 15-20%, mencatat peningkatan 12% pengguna Rusia. Angka-angka ini dibandingkan dengan tempoh yang sama dari bulan Mac hingga Mei 2019.

Pada 12 Jun bahawa Rusia mengukuhkan kepemimpinannya dalam pertukaran peer-to-peer utama, LocalBitcoins, dalam bahagian jumlah dagangan Bitcoin, walaupun terdapat ketidaktentuan cryptocurrency tempatan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!