Louis Vuitton & Christian Dior Membangunkan Projek Blockchain Dengan ConsenSys dan Microsoft Azure

331

Gourmet barang mewah Perancis Moët Hennessy Louis Vuitton SE (LVMH) dilaporkan bekerja dengan ConsenSys dan Microsoft Azure untuk membangunkan platform blockchain untuk menjejaki produknya.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Digelar AURA, platform yang dikuasakan blockchain dilaporkan dijangka berjalan pada Mei atau Jun 2019 dengan dua anak syarikat utama LVMH: Louis Vuitton dan Parfums Christian Dior.

Louis Vuitton adalah rumah fesyen Perancis yang diasaskan pada tahun 1854 dan dikenali dengan logo LV yang ditandatangani, manakala Parfums Christian Dior adalah parfum dan kosmetik dari rumah fesyen Perancis lain Christian Dior.

 

Platform AURA didasarkan pada platform blockchain Quorum JPMorgan, yang berjalan di blok Ethereum (ETH).

Di peringkat awal, AURA dijangka membuktikan kesahihan produk mewah LVMH, yang membolehkan pengesanan asal-usul ke titik penjualan. Pada peringkat seterusnya, syarikat itu berhasrat untuk meneroka perlindungan harta intelektual kreatif, serta tawaran eksklusif  untuk pelanggan serta membasmi penipuan.

LVMH dilaporkan telah mengupah pasukan blockchain sepenuh masa yang telah bekerja di projek AURA selama lebih dari setahun, didakwa bekerja dengan entiti pembangunan blockchain ConsenSys dan perkhidmatan cloud Azure Microsoft.

Selepas AURA berjaya dipandu, projek itu dirancang untuk diperluaskan kepada jenama lain LVMH, dan akhirnya kepada pesaingnya.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!